Feng shui minimalistisch en sober? Nee hoor! Veel mensen denken dat feng shui een interieurstijl is, maar eigenlijk is het een filosofie die je kunt toepassen óp een interieurstijl. Ook op die van jou. En ja, esthetiek is zeker belangrijk binnen feng shui. Smaak is alleen hartstikke subjectief. Het gaat er daarom ook totaal niet om wat anderen van jouw huis vinden, als jij het maar mooi vindt. Het leukste is dat je helemaal niet ingetogen te werk hoeft te gaan. Integendeel zelfs.
Feng shui: 3 gouden stylingtips voor jouw interieurstijl
De uitspraak “Every Room Should Sing” past perfect bij feng shui. Jouw huis moet leven. Dat wil je voelen en merken in iedere ruimte. Elke kamer is uniek, heeft een eigen functie en ondersteunt jou op een andere manier. In een slaapkamer wil je bijvoorbeeld ontspannen en dus kies je hier het liefst voor een rustgevend lied. Een werkkamer daarentegen kan wel wat actie gebruiken en dus ga je daar eerder voor een up-tempo nummer. Met die verschillende soorten muziek creëer je als het ware een passende energie per ruimte. Dit kun je ook voor elkaar krijgen door het juiste gebruik van kleuren, patronen en decoratie.
- Kies voor een divers kleurenpalet: je hoeft je écht niet te beperken tot neutrale tinten als je dat misschien denkt. Kleuren brengen diepte en kunnen heel makkelijk de juiste rustgevende of levendige energie in je ruimte creëren.
- Wees niet bang voor prints en patronen: ze voegen binnen no-time leven en karakter toe aan je interieur. Ook dit kan dus hartstikke feng shui zijn maar wel alleen als je het op de goede manier toepast: niet elke print of patroon is geschikt voor iedere ruimte.
- Maak je huis zo persoonlijk mogelijk: haal decoratie in huis die bij jou past, die iets over jou vertelt en die jou inspireert. Zo breng je jouw energie tot leven en maak je jouw woning uniek. Jouw woning weerspiegelt jouw persoonlijkheid.
Alles is energie
Werkelijk alles is energie. Dat betekent dat ook iedere kleur, ieder patroon en ieder stuk deco in jouw huis een eigen energie heeft. Dit kan rustige energie zijn, maar ook actieve energie. Vraag jezelf daarom per ruimte af wat voor doel en functie die specifieke kamer heeft. Wil je er ontspannen en rusten? Dan kies je altijd voor zoveel mogelijk yin-energie. Daar passen met name zachte kleuren, subtiele patronen en rustige deco bij. Ruimtes zoals een woonkamer, werkkamer en keuken zijn daarentegen heel yang (actief) en daarom mag je hier zeker voor levendige kleuren, opvallende patronen en drukkere deco kiezen. Op deze manier versterk je het doel en de functie van een ruimte waardoor die ruimte jou veel beter kan ondersteunen.
Gezonde woonomgeving
Het creëren van de juiste energie per woonruimte is binnen feng shui dus een belangrijk vertrekpunt. Toch blijft het een beetje abstract. Energie kun je met het blote oog namelijk niet zien, je kunt het vooral voelen. Gelukkig is esthetiek redelijk tastbaar en daarom kun je met bovenstaande tips al heel veel zelf voor elkaar krijgen. Er zijn alleen nog veel meer (onzichtbare) energielagen waar je rekening mee moet houden als je een gezonde woonomgeving wilt creëren. Dit is per woning anders en dat maakt feng shui geen one-size-fits-all maar uniek maatwerk. Balans in zowel het zichtbare als het onzichtbare zorgt ervoor dat jij je in jouw eigen huis fysiek, mentaal en emotioneel op je best voelt.
Upcoming webinar
Feng Shui Detox
Begin 2025 gezond met een energetisch afgestemd huis
Datum: zondag 26 januari 2025Tijd: 19.00 tot 20.30
Investering: € 19,95
JA, IK BEN ERBIJ!