Feng Shui: 3 tips voor een positieve flow in jouw slaapkamer

Holy Crap
feng sui slaapkamer
feng sui slaapkamer


13.09.2020

Vanuit de Feng Shui zijn er allerlei do’s and dont’s voor in je slaapkamer. En Feng Shui master Nina Elshof weet precies hoe je de flow in je slaapkamer optimaal krijgt zodat je er voortaan écht ontspant. In dit artikel vind je haar 3 beste slaapkamertips. 

Feng Shui: 3 tips voor een positieve flow in jouw slaapkamer

Feng Shui heeft een aantal aanwijzingen die je kunt gebruiken om een slaapkamer zo optimaal mogelijk in te richten. Maar het je daar niet aan houden betekent niet automatisch dat er zich een ramp zal voltrekken. Soms maak je keuzes die voorrang geven aan een persoonlijke behoefte boven wat Feng Shui zou prefereren. Maar wees gerust: Feng Shui kijkt altijd naar het totaal van je huis en de verschillende factoren die samen je huis vormen. Daarin is het belangrijk dat er in het totaal balans bestaat en stress door blokkades wordt voorkomen. Ook is het van belang dat de levensenergie vrij baan krijgt in alle vertrekken van je huis. Vooral in je slaapkamer.

Stressvrije slaapkamer

Je slaapkamer is bedoeld om je totaal te kunnen ontspannen én om je volledig – letterlijk – bloot te kunnen geven aan jezelf en je partner. De levensenergie wil daar stress loslaten en zich over kunnen geven aan regeneratie; ofwel door goede slaap ofwel door goede sex. Dat vraagt om een veilige, beschermende en vertrouwenwekkende omgeving. Daar zie je liever geen stress door volle wasmanden of spannende fitness apparatuur die totaal iets anders communiceren dan ontspanning. Daar zie je ook liever geen bedreigingen in de vorm van akelige foto’s, bestraffend kijkende heiligen beelden of een hele galerij van familiefoto’s die toezien op jouw slaapkamer escapades.

3 feng thuis tips

Tot zover is dat nogal voor de hand liggend. Toch gaat het in veel slaapkamers, ook tussen de lakens, mis. Er wordt slecht geslapen, weinig gevreeën en naar gedroomd. Om je te helpen zicht te krijgen hoe het in jouw slaapkamer gesteld is, stel ik je eerst wat vragen. Ga in je slaapkamer zitten – bij voorkeur in je blootje – sluit je ogen en voel eens hoe het voelt. Ontspan je? Voel je je veilig? Is er iets dat irriteert? Wat is er teveel in de ruimte? Wat kan er weg? De antwoorden kunnen je direct al tot actie aanzetten. Hieronder vind je 3 tips waar je direct mee aan de slag kunt.

Holistik Zomerbox

1) Kies voor natuurlijke materialen

Materialen brengen een bepaalde energie met zich mee. Er zijn materialen die een positieve flow ondersteunen en er zijn materialen die de boel juist verstoren. Metaal is zo’n materiaal dat je in een slaapkamer liever niet ziet. Het trekt makkelijk energetische verstoringen aan wat vooral voor hoog sensitieve mensen een merkbare spanning en stress in hun lijf kan veroorzaken. Daarnaast is metaal vooral koel, hard, scherp soms en zakelijk. Datzelfde geldt voor kunststof. Beide materialen creëren een sfeer die niet erg aansluit bij de wensen die ik hiervoor omschreven heb.

Warm nest

In een slaapkamer is het juist fijn om het gevoel te hebben dat je je in een warm nest bevindt, met zachte, natuurlijke materialen zoals wol, zijde, katoen, linnen, vlas, cocos, sisal en hout. Stel je bij de keuze van de materialen voor dat je een nestje bouwt waar je innerlijke kindje heerlijk kan slapen. Over kinderen gesproken… je kindje laten slapen onder een raceauto of olifantendekbed is vragen om slaapproblemen!

2) Zorg voor een leeg nachtkastje

Wat op een dieper niveau ook van grote invloed kan zijn, is de hoeveelheid lectuur op je nachtkastje. Ik stel me altijd voor dat elk boek een verhaal wil vertellen. Het komt ’s nachts tot leven en de hoofdpersonen uit het boek tetteren aan één stuk door om je aandacht te vangen zodat ze hun verhaal aan je kwijt kunnen. Als er een hele stapel boeken naast of boven je bed ligt, kun je je voorstellen dat dat ’s nachts een behoorlijke kakofonie van energetisch geluid op zal leveren!

3) Ban apparatuur (en dan vooral tv’s!)

En dan nog een ander ding: media apparatuur. Je iPhone, laptop en iPad representeren je verbinding met de buitenwereld. Elk apparaat zal je niet in slaap willen sussen, maar je juist mee willen nemen op reis naar je vriendin op Bali die net een prachtige foto ge-appt heeft. Naar je vage Facebook vriend in Vancouver die weer een nieuw webinar gaat geven. Of naar de tientallen andere connecties die hunkeren om jouw like. Ze horen echt niet thuis in een slaapkamer waar je tot rust wilt komen. Maar de ergste verstoorder van niet alleen een gezonde slaap maar vooral ook van een gezond seksleven, is de tv. Het is letterlijk een derde partij die met zijn aanwezigheid zich tussen jou en je partner in bed nestelt en de aandacht voor elkaar afleidt en deze super egoïstisch in z’n eentje opeist.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Meer lezen over Feng Shui? 
Feng Shui & de krachtige werking van kleur (ook buitenshuis!)
Feng Shui voor tuin en balkon: je karakter bepaalt!
Feng Shui: waarom verdiepingen belangrijk zijn
Feng Shui: vergeet je achterdeur niet!
Feng Shui: Zó belangrijk is een energetisch detox voor je keuken

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.