Zoek je nog een lekker dessert of een zondagse treat? Dan is dit recept voor jou. Vooral als je wat zonneschijn je keuken in wilt halen. Deze vegan citroen-passievruchtcake heeft namelijk een subtiel tropisch tintje. Bij elk hapje mengen zich zoete en zure smaken; je smaakpapillen moeten wel tevreden achterblijven.
Recept: luchtige vegan citroen-passievruchtcake met een creamy topping
Veganbijbel
Dit recept komt uit Veganbijbel van Tessa Moorman van The Green Happiness. Met meer dan 150 gerechten laat Tessa in dit kookboek de oneindige mogelijkheden van de plantaardig eten zien. Van bietenburgers tot chocolademousse en van pompoenlasagne tot kaneelbroodjes. Veganbijbel is voor zowel de beginnende als de gevorderde kok een verrassende en leerzame guide.
Vegan citroen-passievruchtcake
Ingrediënten
3 el gebroken lijnzaad
150g amandelmeel
150g havermeel
100g kokosbloesemsuiker
1/2 tl zeeezout
2 el maanzaad
3 tl bakpoeder
2 citroenen
120 ml ongezoete amandelmelk
100ml olijfolie
120g vegan roomkaas (op basis van haver of soja)
1 el ahornsiroop
1 passievrucht
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng in een klein kommetje het gebroken lijnzaad met 9 eetlepels water.
3. Meng in een kom het amandelmeel met het havermeel, de kokosbloesemsuiker, het zeezout, maanzaad en het bakpoeder.
4. Was de citroenen, rasp de schil en pers het sap uit. Houd 1 eetlepel citroensap en 1/2 eetlepel citroenrasp apart.
5. Meng in een andere kom het citroensap en -rasp met de amandelmelk en de olijfolie.
6. Voeg dit samen met het lijnzaadpapje toe aan het meel. Meng voorzichtig totdat alles gemengd is.
7. Giet het mengsel in het cakeblik. Zet in het midden van de oven en bak in 55 minuten goudbruin. De cake is gaar wanneer een satéprikker er droog uit komt.
8. Laat de cake afkoelen op een rooster terwijl je het glazuur maakt.
9. Meng de roomkaas met de ahornsiroop, 1 eetlepel citroensap, 1/2 eetlepel citroenrasp en het vruchtvlees van de passievrucht.
10. Strijk de saus over de cake wanneer deze volledig afgekoeld is.