Zin om een echte eyecatcher te bakken? Dan is dit een recept voor jou. Snijd je deze Italiaanse chocoladecake door, dan vind je een verstopte peer. Een plaatje om te zien dus. Maar dit niet alleen, hij is ook nog eens helemaal vegan! Het recept komt uit het kookboek Easy Vegan Feelgood waarin je 80 heerlijke Italiaanse gerechten aantreft.
Italiaanse chocoladecake mét verstopte peer
De peer is de koningin van dit recept. Dus in dit geval niet de kers op de taart maar de peer in de cake. Flauw? Ja, beetje wel, maar zeg nou zelf, heb je ooit zo’n coole cake uit je eigen oven zien komen? Vast niet! Ook ontdek je met dit recept hoe lekker en toegankelijk de vegan keuken écht is.
Deze ingrediënten heb je nodig
Voor 1 cake
- plantaardige olie, om in te vetten
- 250 g speltbloem
- 200 g kokosbloesemsuiker
- 1 el maizena
- 2 tl baksoda
- 1 tl zeezout
- 50 g rauwe cacaopoeder
- 2 tl kaneel
- 1 tl vanille-extract
- 400 g peren, gepureerd
- 100 g pecannoten
- 2 kleine rijpe peren, geschild (steeltje eraan gelaten)
Tools
- bakpapier
- cakeblik
- blender of staafmixer
Zo maak je de vegan chocolade-perencake
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een vel bakpapier in met wat olie en bekleed het cakeblik ermee.
- Doe de speltbloem, de kokosbloesemsuiker, de maizena, de baksoda, het zout, het rauwe cacaopoeder, de kaneel en het vanille-extract in een kom en meng goed.
- Voeg de gepureerde peer toe aan het beslag in de kom. Hak de pecannoten grof, doe ze ook in de kom en roer het beslag goed door.
- Zet de 2 kleine, rijpe peren rechtop in het cakeblik en schep het beslag eromheen. Zet het cakeblik in de oven en bak de cake in 40-45 minuten gaar. Je kunt controleren of de cake gaar is door er een houten prikker in te steken; komt hij er schoon en droog uit, dan is de cake goed.
- Laat de cake 20 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en in plakjes snijdt.
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!