PRE-ORDER NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Recept: vegan spinazietaart voor een grauwe herfstdag

Recipes
recept spinazietaart
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
07.10.2020

Maartje Borst bewijst met Taart ende Koeck dat 100% vegan taarten, cakes en koekjes minstens zo lekker zijn als oma’s ouderwetse appeltaart. Liefhebbers van hartig kunnen hun hart ophalen met deze spinazietaart. Het oorspronkelijke recept, op basis van eieren en crème fraîche, kreeg Maartje van haar tante Anneriek. Maar Maartje zou Maartje niet zijn, als ze deze verwarmende taart niet kon ‘veganizen’. 

Recept: vegan spinazietaart voor een grauwe herfstdag

Maartje: ‘ Deze hartige taart was vroeger mijn lievelingskostje. Het recept komt oorspronkelijk van mijn tante Anneriek. De originele versie wordt met eieren en crème fraîche gemaakt. Je kunt ze eenvoudig vervangen door sojakwark en een mengsel van rijst- en kikkererwtenmeel. De meeste supermarkten verkopen tegenwoordig ook plantaardige geraspte kaas (zoals Violife en Wilmersburger). Dat maakt het een stuk eenvoudiger om vertrouwde gerechten te veganizen! De smaakmakers in dit recept zijn nootmuskaat en peper – wees hier vooral niet te zuinig mee!’

Ingrediënten

  • 750 g diepvriesspinazie (fijngehakt), ruimschoots van tevoren ontdooid 400 g dikke sojakwark (bijv. Alpro Go On of het ‘quarkalternative’ van Provamel)
  • 50 ml sojasaus (bijv. Kikkoman of Shoyu van de natuurvoedingswinkel) ½ tl knoflookpoeder
  • ½ bol nootmuskaat, geraspt
  • flinke hoeveelheid versgemalen peper
  • 35 g + 1 el wit rijstmeel (verkrijgbaar bij de toko en supermarkt)
  • 35 g kikkererwtenmeel
  • ½ tl bakpoeder
  • 150 g vegan kaas, geraspt
  • 6 el vegan paneermeel of panko
  • 7 plakjes vegan diepvriesbladerdeeg

Benodigdheden: springvorm van ca. 24 cm doorsnede

Bereidingswijze

  • Doe de ontdooide spinazie over in een zeef en laat een beetje uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 185 °C.
  • Meng in een kom de kwark, sojasaus, het knoflookpoeder, de nootmuskaat en peper. Roer met een garde de twee soorten meel en het bakpoeder erdoor tot er een glad beslag ontstaat.
  • Voeg 100 g kaas, 4 eetlepels paneermeel en de uitgelekte spinazie toe en meng alles.
  • Bekleed een springvorm met het bladerdeeg. Verdeel 1 kleine eetlepel rijstmeel over het deeg, gevolgd door 2 eetlepels paneermeel; dit voorkomt dat de bodem te zompig wordt. Giet de vulling in de voorbereide taartvorm. Besprenkel de rest van de kaas met wat water (klinkt raar, maar hierdoor gaat de kaas beter smelten!) en verdeel hem over de bovenkant van de taart.
  • Bak de taart in ca. 50 minuten goudbruin en krokant in de oven.
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide



We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide



We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.