Inner Peace Conference 2017: hoe innerlijke vrede leidt tot wereldvrede

by Karlijn Visser 03.10.2017

De reden waarom Evelyn en ik een anderhalf jaar geleden ons magazine zijn gestart? Om van de wereld een mooiere plek te maken. En dat begint bij jezelf, want vanuit innerlijke vrede creëren we uiteindelijk wereldvrede. Het mooie is dat aanstaand weekend de Inner Peace Conference georganiseerd wordt waarin wijsgeren van all over the world hun licht laten schijnen op dit thema. 

Inner Peace Conference 2017: hoe innerlijke vrede leidt tot wereldvrede

Dit weekend vindt de tweede editie van The Inner Peace Conference op 6 en 7 oktober plaats in Amsterdam. Geweldig om te zien dat er wereldwijd steeds meer mensen opstaan en zich inzetten voor het vermenigvuldigen van vrede en licht op aarde. Wat innerlijke vrede voor mij betekent? Dat ik de schepper ben van mijn leven en het ervaren van geluk. Ik bepaal zelf de mate van lijden en ben in staat dit als het nodig is een halt toe te roepen. Dat geeft een groot gevoel van vrijheid. Soms heb ik een grijze dag, een huilbui of kook ik van woede. Heerlijk! Emoties maken het leven spannend. Het fijne is dat, hoe bewuster ik me word van mijn aangeleerde patronen van reageren, des te sneller de storm over waait en ik terug keer naar die plek van inner peace.

Beat the Ego

Hoe ik dit voor elkaar gekregen heb? Oefenen, oefenen, oefenen! In mijn pubertijd bleef ik zelfs jaren hangen in negatieve overtuigingen over mijzelf. Met een depressie en een eetstoornis tot gevolg. Op mijn 18e verhuisde ik naar Amsterdam en besloot: deze ellende nooit meer. De keus was namelijk simpel; of ik zette mijn eetprobleem voort (want niemand die op me lette, dus wegzinken in verslavende eetbuien hadden mijn ouders niet door) óf ik ga iets van mijn leven maken en stap uit de slachtoffer rol. Dat laatste werd een feit. Mijn ego (de saboteur in ieder van ons. Ook wel gebruikt als metafoor voor het monster in Griekse mythologieën of de duivel in de Bijbel) had niet meer het hoogste woord. Mijn ware stem, de liefdevolle stem van het hart of noem het de ziel, werd steeds sterker. Wanneer ik momenteel weg zink in negatieve gedachten pak ik een yoga les, ga koken of ik zoek de natuur op. Maar het belangrijkst wat me helpt is een eerlijk gesprek met een van mijn lieve vriendinnen. Dan ervaar ik een diepe verbinding en voel me gezien. Superfoods for the soul! En weg is het verdriet of de boosheid. Van lifeteacher Nick Good leerde ik een trucje: “Voel je dat je ego de overhand krijgt? Sla dan met al je kracht met je vuisten op een kussen. Terwijl je dat doet, schreeuw je heel hard YES! Die YES is tegen je liefdevolle zelf. It’s about moving the energy.” Dat laatste zinnetje heeft Nick wel honderd keer herhaald. Met andere woorden; stap uit de cirkel van negatieve gedachten door een onverwachtse move voor je mind te maken.

Inner peace en de werkvloer

Ook op de werkvloer is het handelen vanuit innerlijke vrede van groot belang. Zeker in ons vakgebied waarin alles draait om bewustwording, fun en Holistik groot maken als guide to the greater you. Wanneer je okay bent met jezelf, maak je beslissingen uit vertrouwen in plaats van angst. Evelyn en ik werken op basis van onze intuïtie. Vanuit intuïtie kiezen we onze contributors, onze partners en gaan we betaalde samenwerkingen aan met passende merken. Sinds we op deze manier werken, hebben we de wind mee. En dat is voor iedereen weggelegd. Wanneer je in stilte naar die wijze stem van binnen luistert, ontvouwt zich vanzelf een weg. En dan is het niet lang wachten of je wordt door een windvlaag opgetild richting het leven van jouw droom. Enjoy the ride!

Inner Peace Conference 2017

Dit weekend verheug ik me enorm op de talks van Juno Burger, Tim van der Vliet, Ralph Freelink en Sahaj & Katiza. Tussen de lezingen en workshops door geef ik mezelf een 30-minuten massage behandeling van Kama Ayurveda cadeau. Zondagochtend kies ik een wat actiever Inner Peace Path en heb ik me ingeschreven voor onder andere een ashtanga les van Eddie Stern en een Slow Flow les van Erica Jargo. Om 12u begint de film The Power of the Heart. Ondanks dat ik deze indringende film van Baptist de Pape al meerdere keren gezien heb, blijft het een aanrader om goed aangelijnd met je soul purpose te blijven. Want de wijsheid die in het hart besloten ligt wijst je graag de weg.

Kijk voor meer info en tickets (alleen voor zondag 8 oktober zijn nog enkele kaartjes a €79 verkrijgbaar) op innerpeaceconference.org

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN