Bij Holistik worden we het meest blij van recepten die én gezond zijn én lekker. Deze vegan carrot cake heeft het beste van twee werelden en we staan dan ook te popelen om ‘m straks te maken! Heb je geen zin of tijd om je enorm uit te sloven? Rol dan balletjes van het carrot cake mengsel en dip deze in de cashew creme of kokosrasp. Smaakt precies hetzelfde, ziet er iets minder spannend uit maar het is evengoed dik genieten!
Sanne’s vegan carrot cake met cashew crème
Wil je niets meer missen van Holistik?
Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!Ga naar instagram
Deze ingrediënten heb je nodig
3 grote wortels in kleine stukjes gesneden
140 gram glutenvrije havermout
8 grote dadels
60 gram kokosrasp
snuf kaneel
300 gram geweekte cashew noten (ongebrand en ongezout)
sap van een citroen
80 ml dadelsiroop (rijst siroop, agave siroop of maple siroop zijn ook heerlijk)
2 eetlepels gesmolten kokosolie
Wat water om de crème lekker romig te maken
Bereiding cashew crème
- Doe de glutenvrije havermout in je blender of keukenmachine en laat deze draaien tot je een grof meel overhoudt.
- Maak de wortels schoon en snij deze in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de dadels. Voeg de wortelstukjes en de dadels bij de havermout en mix tot alles aan elkaar plakt.
- Schep als laatste de kokosrasp en het kaneel erbij. Mix alles nog een minuutje in je keukenmachine.
- Week de cashewnoten minstens zes uur. Ik ben zelf niet zo van het plannen dus het komt best vaak voor dat ik geen geweekte cashewnoten heb staan. Geen probleem want wanneer je de noten 10 minuten kookt ben je er ook!
- Doe de cashewnoten samen met het sap van een citroen in je blender en laat deze draaien tot je een crème zonder stukjes hebt. Giet daarna de dadelsiroop, de kokosolie en eventueel wat water erbij en mix nog twee minuutjes.
Bereiding cake bodem
- Pak een kleine, ronde springvorm (15cm) en schep de helft van de wortelmix in je bakvorm. Druk dit goed aan en zet hem tien minuten in de vriezer.
- Na tien minuten haal je de carrot cake eruit en schep je 1/3e van de cashew creme erop. Smeer goed uit en zet de vorm 15 minuten terug in de vriezer.
- Na een kwartier schep je de rest van de wortelmix in de bakvorm. Zet de carrot cake terug in de vriezer tot je hem gebruikt. Versier hem dan met de overgebleven cashew crème, walnoten, kokos en stukjes dadel en enjoy!!
Enthousiast over dit recept? Check dan ook vooral déze vegan recepten van Sanne:
Sanne’s 100% plantaardige pannenkoeken
Sanne’s veganistische frambozenmouse
Recept: veganistische oreo’s
En op de site van Sanne Living the Green Life vind je nog véél meer fijne vegan recepten!