De 40 gepasseerd? Déze 5 supplementen zijn onmisbaar

Body
40 plus
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
24.01.2022

Het lichaam van een vrouw verandert flink na haar 40e. Dat proces begint subtiel, maar is na een tijdje onmiskenbaar. Je huid wordt slapper, je hormoonbalans ondergaat verschuivingen, je stofwisseling verandert en je hebt waarschijnlijk wat minder energie. Vaak wordt deze transformatiefase geassocieerd met kommer en kwel, maar het kan óók een prachtige periode zijn. Een tijd waarin je meer jezelf wordt, het ‘moeten’ er vanaf gaat en je je zelfverzekerder kan voelen. Plus, je kunt van alles doen om je klachten zo veel mogelijk te beperken. In dit artikel lees je over 5 supplementen die na je 40e je welzijn ondersteunen. 

De 40 gepasseerd? Déze 5 supplementen zijn onmisbaar

1. Vitamine D3

We maken vitamine D3 in ons lichaam aan onder invloed van zonlicht. Maar, doordat we vaak binnen zijn doen we in de zomer meestal onvoldoende op om de winter goed mee door te komen. Zonder voldoende vitamine D3 kun je je vermoeid en somber gaan voelen. Daarnaast ondersteunt vitamine D de werking van je immuunsysteem. Ook is deze vitamine belangrijk voor de instandhouding van de botten. En aangezien de kans op osteoporose (botontkalking) groter wordt wanneer je in de overgang komt, is vitamine D3 super belangrijk. Het is namelijk de transporteur van calcium naar je botten. En die wil je tot op hoge leeftijd sterk houden.

Je stralend & fit blijven voelen na je 40e?

De Conscious Aging guide wijst je de weg. Bestel deze 164 pagina dikke gids nu voor slechts €19,95. Ja, ik wil deze gids! Holistik Conscious Aging Guide Karlijn en Evelyn

2. Omega 3-vetzuren

Lust je geen vette vis? Of eet je het niet vaak? Dan krijg je minder omega 3-vetzuren binnen. Zonde! Omega 3 is belangrijk voor je hersenen, hart en bloedvaten én voor je huid. Daarnaast spelen ze een rol in het reguleren van ontstekingsprocessen. En juist chronische ontstekingen liggen vaak aan de basis van veel hormonale problemen. Vetzuren zijn essentieel, dat betekent dat je ze niet zelf aan kunt maken. Een goede omega 3 visolie bevat geen zware metalen, heeft een toegevoegd anti oxidant en neem je het beste bij de warme maaltijd. Let bij het kopen van je supplement op of het een hoge concentratie EPA en DHA heeft (beiden minimaal 250 mg). Liever vegan? Algenolie is dan hét alternatief!

3. Collageen

Collageen zit in al je weefsels. In je huid, spieren, pezen, gewrichten en bloedvaten. Vanaf je 30e neemt de hoeveelheid collageen af, waardoor je weefsels achteruit gaan. Klinische studies hebben aangetoond dat het gebruik van collageen poeder leidt tot een aanzienlijke verbetering van de huidelasticiteit, een afname van rimpels en een toename van collageenaanmaak. Ook wordt er meer hyaluronzuur aangemaakt. Het fijne resultaat: een stevige en gladdere huid! De aanmaak van collageen wordt versterkt door het eten van eiwitten, koolsoorten, bladgroenten en rode vruchten.

TIP: Als lezer van Holistik krijg je met de waardebon code ‘Holistik10’ 10% korting op je complete bestelling bij Vitamines.com.

4. Q10

Q10 kennen we vooral uit de reclames voor anti aging huidproducten. Wat veel mensen niet weten is dat Q10 ook een sleutelrol speelt bij de energieproductie in de mitochondriën, de zogenaamde ‘energiefabriekjes’ van onze cellen. In die kleine onderdeeltjes van onze cellen vindt op elk moment energieomzetting plaats. Q10 speelt een cruciale rol in het biochemische proces van die mitochondriën, die 95% van de celenergie produceren. Onmisbaar als je je energiek wil voelen dus!

5. Adaptogenen

Zoals gezegd verandert na je 40e je hormoonhuishouding. Dit kan variëren van oestrogeen-, progesteron- of testosterontekort of juist een overschot hiervan. Deze geleidelijke veranderingen worden versterkt wanneer je (chronische) stress ervaart. Dit komt omdat stress ons overlevingsmechanisme is en dus altijd voorrang heeft op welk proces dan ook. Dus ook bij de lever die hormonen moet verwerken en omzetten. Omdat wij in een nogal stressvolle samenleving leven loopt dit wel eens spaak. Adaptogenen (letterlijk ‘aanpassers’) kunnen ons helpen om deze hormoonbalans te ondersteunen. Denk dan aan stoffen als Ashwaganda, Vitex of zilverkaars.

Je stralend & fit blijven voelen na je 40e?

De Conscious Aging guide wijst je de weg. Bestel deze 164 pagina dikke gids nu voor slechts €19,95. Ja, ik wil deze gids! Holistik Conscious Aging Guide Karlijn en Evelyn
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.