videocam Heb jij al een Healthy Spring Box bemachtigd?

Seks: dit is hoe jouw energieveld erdoor wordt beïnvloed

Heart + Soul
seks aura nieuwetijds magazine

Holistik
15.07.2020

Heb je wel eens een vriendin een verdrietig voorval zó horen beschrijven dat je het gevoel kreeg dat het jouzelf was overkomen? Of ben je wel eens een kamer binnengelopen waar je een loodzware energie voelde hangen? Vanuit een energetisch perspectief bezien, komt dat doordat we allemaal verbonden zijn. En dat maakt ons gevoelig voor de frequenties van anderen. Als je op straat loopt of met iemand praat is dat al merkbaar, en tijdens de meest intieme momenten, zoals seks, staan onze aura’s vaak nog verder open. Hoe zorg je dat je energieveld zuiver blijft na intiem contact?

Seks: dit is hoe jouw energieveld erdoor wordt beïnvloed

Het komt nogal eens voor dat mensen zich na seks uitgeput of ver van zichzelf voelen. Natuurlijk kunnen deze gevoelens uit persoonlijke achtergronden of maatschappelijke idealen voortkomen, maar het zou ook iets te maken kunnen hebben met de effecten van seks op ons energieveld. Als je met iemand naar bed gaat, waarbij je op fysiek vlak zo intiem met elkaar bent als maar kan, is het niet meer dan logisch dat de energie van je partner een effect op jou heeft. De aura van de ander kan een afdruk op jou achterlaten die niet zomaar verdwijnt. Wat betekent dat in deze moderne tijd?

Wat seks met je energie doet

Als je met iemand naar bed gaat die in het verleden met tien anderen naar bed is geweest, en deze partner heeft zichzelf niet energetisch gereinigd van de energieën van eerdere partners, dan zou je best eens vatbaar kunnen zijn voor de energieën van elf mensen. Vibreren die energieën op een hoge frequentie, dan kunnen jouw vibraties ook stijgen. Maar hetzelfde geldt voor negativiteit.

Energiefrequentie

Toch hoeft het niet per se aan je partners energiefrequentie te liggen als je je naar voelt na seks. Onthoud bijvoorbeeld dat onze maatschappij vrouwen ingeprent heeft dat ze zich op seksueel vlak maar beter rustig kunnen houden. Het kan heel goed dat je je daardoor, of door jouw eigen persoonlijke geschiedenis, verdrietig of leeg voelt na seks. Onderzoek de oorzaak van je gevoelens. Als je voldoende inzicht hebt in jezelf, kun je ook je verantwoordelijkheid nemen voor je energiefrequentie. Ook al concludeer je dat je de lage vibraties van een ander hebt geabsorbeerd, jij kunt beslissen welke lessen ze je kunnen leren en hoe je jezelf hier in de toekomst tegen kunt beschermen.

Verschillende vibraties

Daarnaast moeten we mensen ook niet beoordelen op grond van de vibraties die we van hen voelen. Als je denkt dat jouw energie op een hoger niveau zit dan die van een ander, zou dat best een opvatting kunnen zijn die vanuit je ego komt, en niet vanuit je ziel. We bevinden ons allemaal op andere plekken in het leven en we hebben allemaal ons eigen pad, dat is juist het bijzondere van mens zijn! Niet iedereen hoeft hetzelfde door te maken, of hetzelfde te willen. Dat betekent enerzijds dat een energetische connectie niet logisch hoeft te zijn – als het goed voelt, geniet er dan van! Anderzijds, als iemands energie niet resoneert, cultiveer dan niet nog meer negativiteit in jezelf door de ander te veroordelen. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen energetische hygiëne en laat de ander vriendelijk los.

Tantrische seks

Het punt is niet om niet naar je seksuele behoeften te luisteren, maar om bewust met de energetische component van seks om te gaan. Je wilt je tenslotte goed voelen tijdens én na seks, of het nu gaat om seks met je liefdespartner of een one night stand. Zorgen voor je energetische hygiëne is cruciaal. Als je nog een stapje verder wilt gaan en actief aan de slag wilt met energiestromen tijdens de seks, is neotantra interessant voor jou.

Neotantra

De neotantrische filosofie combineert oude tantrische wijsheid met seksuele oefeningen uit het taoïsme en westerse mystieke tradities. Seks wordt gezien als een intense spirituele ervaring. Het doel is niet alleen om je volledig te kunnen verenigen met een partner, maar ook om alles van jezelf te kunnen integreren. Je verlangens, angsten, je verleden en je fantasieën, alles mag er zijn. Hoe meer ruimte je maakt voor je hele zelf, hoe intenser je seksuele ervaringen zullen zijn. Deze ervaringen zijn niet alleen wegen naar fysiek genot maar ook naar hogere levels van bewustzijn en spirituele groei.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Klaarkomen en het Taoïsme

Beoefenaars van het Taoïsme zijn van mening dat wanneer je lichaamsvloeistoffen verliest, dit ten koste gaat van je levensenergie. Dus door je sperma binnen te houden kan je als man de energie van je orgasme weer terug in je lichaam laten vloeien. Zo kun je deze gebruiken om jezelf te voeden en je bewustzijn te verfijnen. Controle krijgen over het klaarkomen is een stokpaardje van het Taoïsme, dat ook in neotantra een grote rol spelt.

Vrijgekomen energie

Hoewel het Taoïsme hetzelfde idee voor vrouwen koppelde aan de menstruatie en niet aan het orgasme, zijn er ook veel vrouwen die ervoor kiezen veel bewuster met klaarkomen om te gaan. Dat kan betekenen dat je niet klaarkomt, je orgasme uitstelt, of tijdens je orgasme bepaalde ademhalingstechnieken of visualisaties toepast waarmee je de vrijgekomen energie door je lichaam leidt. Het doel hiervan is niet om klaarkomen beladen en gecompliceerd te maken, maar juist seks nóg intenser te ervaren.

Hoe reinig je je aura?

Zoals we hebben gezien, kan je aura gemakkelijk andermans energieën absorberen, vooral tijdens seks. Hoe kun je nu, na seks of in het algemeen, het beste je aura reinigen en weer terug in balans komen? Het hoeft niet per se zo te zijn dat je last hebt van negatieve energie. Ook positieve vibraties die afkomstig zijn van buitenaf wil je misschien liever niet te lang je aura laten beïnvloeden. Wat de reden ook is voor je behoefte aan reiniging, onderstaande tips kunnen helpen.

1) Salie branden

Een brandertje met salie wordt al sinds lang geleden gebruikt om iemands aura energetisch te reinigen en om de omgeving van kwade energieën te ontdoen.

2) Je handen en lichaam wassen

Er zijn zat mensen die na de seks gaan douchen omdat ze dat lekker fris vinden, maar water speelt ook een belangrijke rol in het zuiveren van onze energetische lichamen. Het is een uiterst effectieve manier om je van andermans energieën te zuiveren, je hoeft alleen maar je handen, of je hele lichaam, te wassen. Wat ook helpt: stel je voor hoe alle negatieve energie zo met het badwater verdwijnt.

3) Overdenking en meditatie

Soms hoeven we om onze energie te zuiveren, alleen maar naar binnen te keren. Dan overzien we in alle objectiviteit onszelf, in wat we doen en in wat we voelen. Dan zien we beter waarom we doen wat we doen en waarom we voelen wat we voelen. Daarnaast is het zo dat als we ons zó naar binnen richten, we al voor een goed deel één op één zijn met onszelf. Dan blijft er nog maar weinig ruimte over voor energie van buitenaf waar we niks mee kunnen.

4) Zonlicht en de natuur

Zonlicht geeft ons energie, het helpt zelfs als je tijdens meditaties de zon en zijn warme stralen visualiseert. De zon reinigt jouw energie ook, net als buiten in de natuur zijn. De natuur verhoogt de trilling van onze energie, waardoor we beter kunnen aarden, daardoor ontspannen we ook.

Meer dan ons lichaam

Seks is, natuurlijk, zoveel ingewikkelder dan in de media (of in de porno-industrie) wordt gesuggereerd. Seks kan een kliederboel zijn, je kunt tijdens seks het licht zien, het kan gevoelig of helemaal onthecht zijn, aardend of stimulerend. Hoe dan ook, er is altijd een fysieke en ook een energetische component, dus het blijft belangrijk je goed te reinigen. Bij seks gaat het niet om het mooie plaatje, maar om het grotere plaatje. Om hoe je je voelt, om de energetische bewegingen die je maakt, om de intimiteit die je met je partner deelt. Wij zijn zo veel meer dan slechts onze lichamen. En ironisch genoeg kunnen we dat juist door seks ervaren. Door seksueel contact te leggen met onze partners verbeteren we de band met hen, maar ook die met onszelf.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Aangepast van: Nieuwetijdskind Magazine, nieuwetijdskind. com

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Gratis e-book en 10 minuten magic moon music.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.