Is het tijd om je relatie nieuw leven in te blazen? 3 tips die jullie dichter bij elkaar brengen

Heart + Soul
Vertellis
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
25.01.2022

Een relatie rust niet alleen op liefde en vertrouwen, maar ook op hard werken. In een snel veranderende wereld in verbinding blijven met iemand die zijn of haar eigen innerlijke transformaties doormaakt is een hele uitdaging. Maar met zuivere intenties en een paar krachtige rituelen kom je al een heel eind. Hieronder delen we 3 ideeën die jou en je partner dichter bij elkaar kunnen brengen.

Is het tijd om je relatie nieuw leven in te blazen? 3 tips die jullie dichter bij elkaar brengen

1. Ga samen iets ondernemen waarbij je echt op elkaar aangewezen bent

Ontsnap even aan de waan van de dag en ga samen op avontuur. Onderneem iets waarbij je op elkaar aangewezen bent. Denk aan een uitdagende hike of een roadtrip. Als je in het dagelijkse leven al flink gestresst bent, is het makkelijk om die spanning ook mee te nemen in dit soort activiteiten. Jij loopt te langzaam, waarom ben je dit nou vergeten in te pakken, hè we moeten volgende week zo veel doen… Maar probeer je even te verbinden met het kind of de tiener in jezelf. Benader elkaar met nieuwsgierigheid. Leer elkaars eigenaardigheden opnieuw waarderen en leun op elkaar. En stel elkaar originele, prikkelende vragen…

2. Leer elkaar opnieuw kennen met prikkelende vragen

Vertellis, relatie editie

Vind je het moeilijk om die vragen zelf te bedenken? Je bent niet de enige. Vertellis biedt uitkomst. Al in 9 landen tovert het Vertellis-team gesprekken om tussen partner, vrienden en familieleden in memorabele momenten van ontdekking en verbinding. De Vertellis Relatie-editie is een vragenkaartspel voor alle soorten liefdesrelaties, ontwikkeld in samenwerking met psychologen en relatietherapeuten. Valentijnsdag komt eraan! Maak – juist nu –  jullie quality time extra speciaal. Haal samen fijne herinneringen op, droom over de toekomst en maak plannen om jullie dromen waar te maken. Met de Vertellis Relatie-editie doe je dit alles op een speelse en liefdevolle manier. Volg Vertellis voor meer inspiratie en goede vragen op @vertellis.nl

3. Stap in elkaars belevingswereld

Hierboven raadden we jou en je partner aan om samen op een avontuur te gaan waar jullie allebei blij van worden. Maar het is ook belangrijk om af en toe de verschillen tussen jullie bewust te erkennen. En ook deze kun je inzetten om nader tot elkaar te komen. Een van de mooiste dingen die je als partner kunt doen is af en toe, al is het maar eens per jaar, met je geliefde meedoen met iets wat zijn of haar interesse heeft maar voor jou niet per se belangrijk is. En dan natuurlijk niet met een lang gezicht 😉. Moedig je partner aan te vertellen waarom het voor hem of haar zo belangrijk is, laat je leiden, stel vragen en daag jezelf uit om uit je comfortzone te treden. En natuurlijk kun je daarna de rollen omdraaien. Zo stap je in elkaars belevingswereld en creëer je meer begrip voor elkaar. Volgens de grote zenmeester Thich Nhat Hanh, die onlangs op 95-jarige leeftijd overleed, is er zonder begrip geen liefde.

Roots Meditatiepakket & Dossier

Wijze lessen van o.a. Els van Steijn over de belangrijkste missie van je leven: het helen van (oude) pijn uit de familielijn
Bestel nu! Holistik Roots Pakket Els van Steijn
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.