BESTEL NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Recept voor een voedzame winterlunch: galette met pastinaak, vijgen en vegan kaas

Recipes
galette ltgl
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
04.01.2021

Ken je dat: je hebt behoefte aan een lunch die nét wat specialer is dan een salade of een broodje, maar wilt daarna meteen weer fris aan het werk kunnen. Niet uitbuiken, niet te lang opruimen in de keuken, maar wel lekker verzadigd zijn. Deze vegan galette hits the spot! Simpel en super voedzaam. Perfect ook om wat restjes van te bewaren voor de volgende dag. 

Recept voor een voedzame winterlunch: galette met pastinaak, vijgen en vegan kaas

Deze galette is niet alleen lekker en verwarmend, maar zit ook vol met waardevolle voedingsstoffen. Bieten zijn rijk aan vitamine C en ijzer. Bovendien bevatten ze betanine, dat ze hun mooie rode kleur geeft en, veel belangrijker, kankerremmend en ontstekingsremmend kan werken. Het winterse ingrediënt pastinaak geeft je een gezonde dosis voedingsvezels, en vijgen en walnoten zitten vol antioxidanten. Zowel je smaakpapillen als de rest van je lichaam zullen dus helemaal opleven van dit recept.

Recept voor de vegan galette

galette ltgl

Living the Green Life is een platform dat helemaal in het teken staat van een plantaardige leefstijl, waarin simpele recepten de hoofdrol spelen. Founder Sanne van Rooij over de galette: ‘Deze galette is een echte aanrader als je feestelijk wil uitpakken voor de lunch. Hier ga je hoge ogen mee gooien! We gebruikten hiervoor twee verschillende soorten vegan kaas, want waarom niet?! De combinatie van pastinaak, noten en vijgen is echt goud. Wedden dat iedereen nog een stukje wil?’

Ingrediënten voor 1 galette

1 pastinaak
400 g gekookte bieten
1 rode ui
2 handenvol walnoten
2 takjes tijm
1 rol hartig taartdeeg

Topping

1 pakje Fermentino Fermè Special (verkrijgbaar bij Ekoplaza, of gebruik een andere vegan kaas op basis van chashewnoten)
1 el Fermentino Fermè Bieslook (verkrijgbaar bij Ekoplaza, of gebruik een andere vegan kaas op basis van chashewnoten)
2 vijgen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de pastinaak en rasp grof. Snijd de bieten in kleine blokjes.
  3. Snipper de ui en hak de walnoten grof.
  4. Ris de naalden van de tijm van de takjes.
  5. Verkruimel de Fermè Special.
  6. Meng de helft van de Fermè Special met de pastinaak, bieten, ui, walnoten en tijm.
  7. Rol het hartige taartdeeg uit en schep het bietenmengsel erop.
  8. Vouw de randjes van het deeg naar binnen en leg de galette op de bakplaat.
  9. Bak 30 minuten in het midden van de oven.
  10. Maak de galette af met de rest van de Fermè Special kruimels, Fermè Bieslook en plakjes vijg. Wil je de galette nog iets feestelijker maken? Garneer dan met nog extra takjes tijm en walnoten. Enjoy!

Weer terug in balans komen?

Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Karlijn's persoonlijke tips
Download gratis mini-guideConscious Aging Mini Guide
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.