Pannenkoeken. Wie is er niet groot mee geworden? Tegenwoordig zien we steeds meer variaties op de oude vertrouwde pannenkoek met stroop. Dat bewijst ook het super inspirerende kookboekje Pannenkoeken & Crepes van Christelle Huet-Gomez. Het belandde als heus cadeautje op ons bureau. En het soufflé recept gaan we dit weekend sowieso uitproberen. Weer eens wat anders dan een paasstol:-).
Recept: prachtige pancake soufflé met rood fruit en walnoten
Er is altijd wel een pannenkoek of crêpe (het slanke Franse zusje van de pannenkoek) die bij je past past. Hartig of zoet, dik of dun en verantwoord of niet. De variaties zijn eindeloos. Dat bewijst het kookboekje Pannenkoeken & Crêpes dat werkelijk vól staat met originele recepten. Onze aandacht werd direct getrokken door de prachtige pancake soufflé. Eerlijk is eerlijk: super gezond is ie niet, maar kleur vooral een keer buiten de lijntje. Deze soufflé is het waard en een echte eyecather tijdens het paasontbijt. Hieronder vind je het recept.
Bestel jouw exemplaar van Het Holistik Handboek!
Daarmee heb je alle tools in handen om jouw holistische levenspad te kiezen.Bestel nu!
Het recept
Voor 8 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 30 minuten
Ingrediënten
40 g half gezouten boter
4 biologische eieren
125 g suiker
180 g bloem
1 theelepel kaneelpoeder
300 ml biologische volle melk
125 g gemengd rood fruit
Garnering
150 ml biologische slagroom
15 g suiker
100 g rood fruit
50 g walnoten, in stukjes
ahornsiroop of vloeibare honing
ronde lage bakvorm (24 cm)
Pancake Soufflé – to do
Verwarm de oven voor op 210 °C. Doe de boter in de bakvorm en laat deze 3 minuten smelten in de oven. Klop de eieren met de suiker los. Voeg de bloem en het kaneelpoeder toe. Giet er onder voortdurend roeren de melk in kleine hoeveelheden tegelijk bij. Leg het rode fruit in de bakvorm en giet het beslag erop. Zet de vorm 30 minuten in de oven. Rooster de walnoten 5 minuten in een koekenpan zonder vet. Klop de slagroom met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid in ongeveer 5 minuten stijf, waarbij je de suiker in kleine hoeveelheden tegelijk toevoegt. Bestrijk het midden van de pancake met de slagroom. Verdeel daarover het rode fruit en de walnoten. Bedek tot slot met ahornsiroop of met honing.
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!
Pannenkoeken & Crepes, Christelle Huet-Gomez, Becht, €9,95