In het kookboek Eén pan, één portie laat culinair influencer Eleanor Wilkinson zien dat je als solo-chef niet vastzit aan een pan soep of drie dagen lang kliekjes eten. Ze komt met een oplossing voor iedereen die moe wordt van het op gezinnen en stellen ingerichte culinaire landschap. Daarom zijn het vanaf nu eenpansgerechten voor één persoon die de klok slaan. Dus kook jij regelmatig voor jezelf? Dan is dit kookboek je beste vriend als het om ‘food selfcare’ gaat. Wij hebben alvast een recept voor je uitgelicht: een verwarmende rijstbowl met gemberkip.
Recept voor de solo-chef: verwarmende rijstbowl met gemberkip
Recept: rijstkom met gemberkip
Voorbereiden: 10 minuten
Bereiden: 20 minuten
Benodigdheden rijst bowl met gemberkip
- 1 eetlepel sesamolie, plus extra voor eroverheen
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 10 gram verse gember, in lucifers
- 300 milliliter water
- ½ kippenbouillontablet
- 1 theelepel sojasaus
- 1 theelepel rijstwijnazijn
- 55 gram basmatirijst
- 1 kipfilet, in plakken van 2 cm
- 55 gram broccoli (gewone of bimi), in kleine stukjes
- 5 gram verse koriander, fijngesneden
- 1 lente-ui, diagonaal in stukjes
- zout (optioneel)
Bereidingswijze rijst met gemberkip
1. Verhit de sesamolie in een pan op matig vuur. Bak de knoflook en gember tot ze zacht en geurig zijn, maar laat ze niet te veel kleuren.
2. Schenk het water erbij, de bouillontablet, de sojasaus en rijstwijnazijn. Verhit en proef het geheel en voeg als dat nodig is wat zout toe. Breng aan de kook, voeg de basmatirijst toe en laat 5 minuten koken.
3. Draai dan het vuur laag, voeg de kip en broccoli toe (bimi is eerder gaar, dus voeg die pas toe als de kip nog 4-5 minuten moet garen). Leg het deksel op de pan en laat 8 minuten zacht koken. De bouillon mag maar net koken, zodat de kip niet taai wordt.
4. Doe de koriander en lente-ui in je bowl. Zijn de kip en rijst gaar, schep ze dan in de kom op de koriander en lente-ui en vermeng. Besprenkel tot slot met wat sesamolie en dien op. Eet lekker! Verkrijgbaar via Bol, €24,99.
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!