PRE-ORDER NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Recept: simpel rijstdessert met geroosterde pompoenpitten en rozenblaadjes

Recipes
recept rijstdessert
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
10.07.2020

Het kookboek Puur Patisserie mag niet ontbreken in jouw kast. Het is geschreven door Jennifer Hart-Smith. Deze vrolijke dame is niet alleen patissier, maar ook natuurgeneeskundige. In Puur Patisserie vind je daarom het beste van twee werelden: 70 fijne recepten gemaakt met ingrediënten uit de natuur. Dit heerlijke rijstdessert heb je in een handomdraai gemaakt en ziet er ook nog een oogstrelend mooi uit…

Recept: super simpel rijstdessert met pompoenpitten en rozenblaadjes

Bij een dessert denk je waarschijnlijk niet direct aan pompoenpitten. En misschien ook niet aan rijstmeel. Toch vormen ze een gouden duo. Jennifer: ‘De combinatie pompoenpitten en rijstmeel doet het uitstekend in taarten en desserts. Ik heb ook een rijstpap met geroosterde pompoenpitten getest, die bij ons thuis een groot succes was. Dit dessert is daar een variatie op, heel gemakkelijk en snel te maken.’ 

Pompoenpitten

Strooi vooral rijkelijk met de geroosterde pompoenpitten want deze zijn mega gezond! Er zitten duizelingwekkend veel vitaminen en mineralen in de pompoenpit. In 100 gram pompoenpitten zit maar liefst 237% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid aan vitamine E. En laat dat – samen met vitamine C – nou dé vitamine zijn voor een mooie huid. Eet dus gerust dit rijstdessert. Je huid zal je dankbaar zijn;-).

Ingrediënten voor 4 schaaltjes

Bereidingstijd 15 min.

  • 150 g geroosterde pompoenpitten
  • 300 g (biologisch) rijstdessert, bijvoorbeeld van Vitariz
  • 20 g rijstebloem (voor pap)
  • 3 el ahornsiroop
  • gedroogde rozenblaadjes, ter decoratie

Zo bereid je het rijstdessert

  • Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Doe ze samen met het rijstdessert in een steelpan en klop ze door elkaar met een staafmixer. Los al roerend met een garde de rijstebloem hierin op.
  • Zet de steelpan op een laag vuur en verwarm het geheel enkele minuten zachtjes, tot de crème indikt.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de ahornsiroop toe en verdeel de crème over glaasjes, schaaltjes of potjes. Serveer gekoeld.
  • Serveertip: bestrooi met gedroogde rozenblaadjes of eetbare bloemen
Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide



We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide



We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.