De Caribische keuken barst van de tropische smaken en zomerse kleuren. In ‘Het Caribische Kookboek deelt chef Helmi Smeulders haar gerechten dan ook met zomerzoet fruit, knapperige groente en verse vis. Helmi woont al 15 jaar op Curaçao en runt daar een succesvol cateringbedrijf. Met creatieve toevoegingen geeft ze de eeuwenoude Caribische keuken een moderne twist. Waan jezelf op een tropisch eiland en geniet van exotische gerechten voor broeierige zomeravonden en intieme diners met vrienden en familie. Wij delen een van de favoriete (simpele!) gerechten van Helmi: quesadilla’s. Enjoy!
Recept: tropische quesadilla’s voor een zwoele zomeravond
Helmi: “Wie mij een beetje kent, weet dat ik een zwak heb voor quesadilla’s. Ze zijn snel, makkelijk en altijd lekker. Je kunt ze vullen met Amerikaanse cheddar (mijn favoriet) en naar wens groenten, vis, kip of ander vlees toevoegen. Ik leg je eerst uit hoe je de perfecte quesadilla maakt, want hoe eenvoudig dat ook lijkt, het gaat toch heel vaak mis. Gebruik geen grillpan met antiaanbaklaag, probeer nooit een quesadilla in de oven te maken en gebruik geen olie. Doe het volgende: verhit een grillpan of barbecue. Het grillen voegt namelijk onmisbare extra smaak toe. Vul je quesadilla met een ruime hoeveelheid cheddar en voeg eventueel andere ingrediënten toe. Gril de quesadilla daarna op een hete grill aan beide kanten tot hij knapperig is en de kaas is gesmolten. Serveer direct.”
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 grote (25 cm) of 8 kleinere bloemtortilla’s, zelfgemaakt of uit de winkel
- 450 g cheddar, geraspt
- pika (pittige) mayonaise
- guacamole
- zure room
- ingelegde jalapeño’s
- verse koriander
Zo bereid je de quesadilla’s
Leg de tortilla’s op het aanrecht en beleg de onderste helft van elke tortilla met een royale hoeveelheid kaas. Vouw de bovenste helft eroverheen; elke tortilla is nu een halve cirkel. Bereid de quesadilla’s op de grillplaat of barbecue zoals hierboven beschreven. Snijd elke quesadilla in 4 parten en serveer direct met een of meer van de hierboven aanbevolen toppings. Het Caribische Kookboek, Helmi Smeulders, €21,99.
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!