Zomers volkoren recept: zwoele gierstsalade op Marokkaanse wijze

Recipes
gierstsalade
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
04.08.2020

In 100% volkoren legt Emily Ezekiel haarfijn uit waarom je het beste voor volkoren granen kunt kiezen. In het kookboek vergelijkt Emily de voedingswaarden van 11 verschillende volkoren granen met hun alternatieven. Zo weet je voortaan precies waarom het slim is om roggemeel te verkiezen boven witte bloem. En gierst boven couscous. Vervolgens vind je 120 fijne volkoren recepten voor elk moment van de dag. Deze gierstsalade op Marokkaanse wijze is een heerlijke afsluiting van een zwoele zomerdag. 

Zomers volkoren recept: zwoele gierstsalade op Marokkaanse wijze

Deze salade is niet alleen heerlijk en zomers, maar ook vegetarisch én glutenvrij. Het recept is namelijk op basis van gierst en deze groep van graangewassen bevat geen gluten. Dat niet alleen, gierst bevat veel meer eiwitten en ijzer dan welke andere graansoort en bevat veel magnesium en vitamine B. Serveer deze frisse, knapperige salade met gegrilde groentespiesjes en platbrood. Enjoy!

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 aubergines, in dikke schijven
  • 300 g kleine wortels
  • 3 el olijfolie (plus extra voor erover)
  • 4 el rozenharissa
  • 200 g gepelde gierst, gekookt
  • 150 g yoghurt
  • pitten van 1 granaatappel
  • 1 bosje bladpeterselie, blaadjes losgehaald
  • 1 bosje munt, blaadjes losgehaald

Zo bereid je de Marokkaanse gierstsalade

Voorbereiden / bereiden
15 min / 45 min

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  • Leg de aubergines en wortels in een grote ovenschaal en besprenkel ze met de olijfolie. Voeg de helft van de rozenharissa toe en meng. Zet de groenten 30 minuten in de oven en schep ze om.
  • Voeg de gekookte gierst toe en schep om. Zet het geheel nog 15 minuten in de oven.
  • Meng de yoghurt met de rest van de rozenharissa en 1 eetlepel water tot een glad geheel.
  • Bestrooi de geroosterde groenten en gierst met de granaatappelpitten, bladpeterselie- en muntblaadjes en besprenkel alles met een scheutje olijfolie.
  • Eet smakelijk!

Bestel jouw exemplaar van Het Holistik Handboek!

Daarmee heb je alle tools in handen om jouw holistische levenspad te kiezen.
Bestel nu!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Reserveer!
Wil je verzekerd zijn van een box? Vul hieronder je e-mailadres in en we zetten je op de speciale pre-order lijst! Dan ontvang je als eerste een mailtje als de nieuwe box online staat.
INSCHRIJVEN
close-link