Recept uit Het Gezonde Darmen Kookboek: broccoli-paleopizza

Food
gezonde darmen kookboek broccoli-paleopizza
karlijn visser

Karlijn Visser
26.09.2016

Alweer een recept uit het Gezonde Darmen Kookboek? Well, yes! Dit kookboek wil je namelijk gewoon écht tussen je andere kookboeken hebben staan. Want de gerechten zien er niet alleen verrukkelijk uit, ze helpen je bij het verkrijgen en behouden van gezonde darmen. 

Recept uit Het Gezonde Darmen Kookboek: broccoli-paleopizza

Je kunt deze leuke, koolhydraatarme, graanvrije paleopizza met of zonder vlees bereiden. It’s up to you! Kies gewoon een aantal ingrediënten voor de topping die je lekker vindt. Zelf zijn we dol op geitenkaas, maar notenkaas kan natuurlijk ook (als je niet goed tegen geitenkaas kunt).

Voor 1 grote pizza, 8 stukken
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten

gezonde-darmen-kookboekkokosolie of olijfolie, voor het invetten
30 g ongeblancheerde amandelen
1 kleine stronk broccoli
30 g kokosmeel
½ tl uienpoeder
½ tl knoflookzout
2 el edelgistvlokken
2 grote eieren
gemalen zwarte peper

Topping

125 ml kant-en-klare tomatensaus of passata
– verschillende groenten, zoals reepjes rode paprika, olijven, gemarineerde artisjokplakjes, tomatenschijfjes
– ham of kip, in plakjes gesneden, bereid rundvlees, bereide garnalen of andere zeevruchten, geitenkaas (als je ertegen kunt) of notenkaas

Bereiding

1) Verwarm de oven voor op 190 °C/gasstand 5. Vet een bakplaat in, bekleed met bakpapier en bestrijk het bakpapier met een beetje olie. Doe de amandelen in een blender of foodprocessor en maal fijn. Doe in een kom en zet apart.

2) Doe de broccoli in een foodprocessor en pulse tot rijstachtige stukjes. Doe in een kom en zet 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand, of bak afgedekt 2 minuten in een koekenpan zonder vet.

3) Doe alle overgebleven ingrediënten in de foodprocessor, gevolgd door de amandelen, en verwerk tot een glad geheel. Voeg de broccoli toe en verwerk kort om alles te mengen.

4) Verspreid het deeg over de bakplaat en vorm er met je handen een cirkel of rechthoek met een dikte van 1 cm van. Bak de pizzabodem 30-40 minuten.

5) Draai de pizza voorzichtig om en leg hem weer op de bakplaat. Bak 5 minuten. Neem uit de oven en schep de tomatensaus erop. Voeg een topping naar keuze toe en zet 10 minuten terug in de oven, tot de pizza gaar is. Snijd in stukken en serveer.

Heilzaam effect op de darmen

Broccoli bevat oplosbare vezels en dient als voedingsbodem voor heilzame bacteriën. De krachtige fytochemicaliën dringen ontstekingen terug en ondersteunen de ontgifting.

Het Gezonde darmen kookboek van Christine Bailey, €20 via Kosmos Uitgevers.
Credit: Photography Copyright © Watkins Media Ltd 2015

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Reserveer!
Wil je verzekerd zijn van een box? Vul hieronder je e-mailadres in en we zetten je op de speciale pre-order lijst! Dan ontvang je als eerste een mailtje als de nieuwe box online staat.
INSCHRIJVEN
close-link