PRE-ORDER NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Recept uit Het Gezonde Darmen Kookboek: Quiche met amandelkorst

Food
gezonde darmen kookboek, quiche-met-amandelkorst-en-spinazie-tomaat-en-rode-paprika
karlijn visser

Karlijn Visser
23.09.2016

gezonde-darmen-kookboekMet recepten uit het Gezonde Darmen Kookboek schijn je je gezondheid binnen 30 dagen al te verbeteren. Getest hebben we dit nog niet, maar we geloven heilig dat een hoop vage kwaaltjes als sneeuw voor de zon verdwijnen zodra je je darmen tot rust brengt. Met dit recept – suiker- en glutenvrij – van voedingsdeskundige Christine Bailey zet je een stap in de goede richting.

Quiche met amandelkorst

Voor 1 quiche, 6 stukken
Voorbereidingstijd: 20 minuten, plus 30 minuten koeltijd
Bereidingstijd: 60 minuten, plus afkoeltijd

Ingrediënten

60 g kokosolie of boter, in blokjes gesneden, plus extra voor het invetten
125 g amandelmeel
40 g tapiocameel
snufje zout
snufje gerookte paprikapoeder
peper
1 ei

VULLING

12 kerstomaten, gehalveerd
een beetje olijfolie, om te besprenkelen
1 tl kokosolie
150 g jonge spinazie
1 tl bieslook, fijngesneden
2 geroosterde rode paprika’s uit een potje, gehakt
1-2 el volle kokosmelk of kokosroom
4 eieren, losgeklopt
zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

1 Vet een quichevorm van 20 cm in. Doe het amandelmeel in een foodprocessor en voeg het tapiocameel, het zout en de paprikapoeder toe. Breng op smaak met peper. Voeg de kokosolie toe en verwerk tot ‘broodkruim’. (Je kunt de kokosolie ook met je handen in een kom met de amandelen mengen of een deegsnijder gebruiken.) Voeg het ei toe en pulse of roer om een kleverig deeg te vormen. Wikkel in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.

2 Verwarm de oven voor op 180 °C/gasstand 4. Duw het deeg op de bodem en tegen de zijkanten van de quichevorm. Leg er bakpapier en bakbonen op. Bak 15 minuten blind. Verwijder de bodem en bak 5 minuten tot de quichebodem lichtbruin is.

3 Doe voor de vulling de tomaten in een braadslee en besprenkel met olijfolie. Rooster 15 minuten.

4 Verhit de kokosolie in een koekenpan op matig hoog vuur. Voeg spinazie, bieslook en paprika toe en bak kort tot de spinazie is geslonken. Giet eventueel vocht af.

5 Voeg de melk aan de kom met de eieren toe en breng op smaak met zout en peper. Meng goed. Bedek de quichebodem met de spinazievulling en giet het eimengsel eroverheen. Leg de tomaten er met de gesneden kant naar boven op. Bak 40 minuten tot het ei is gestold. Laat enigszins afkoelen voor je de quiche aansnijdt. Serveer warm of koud.

Heilzaam effect op de darmen

Vitamine A-rijke gerechten, zoals boter en eierdooier, zijn zeer belangrijk voor de darmen. Vitamine A stimuleert de uitscheiding van maagstappen en is essentieel voor de gezondheid en het herstel van het darmslijmvlies.

Het Gezonde darmen kookboek van Christine Bailey, €20 via Kosmos Uitgevers.
Credit: Photography Copyright © Watkins Media Ltd 2015

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.