Pesto is zo’n multifunctioneel goedje dat iedereen eigenlijk gewoon standaard in de koelkast wil hebben staan. En hoe leuk is het om dit heerlijke Italiaanse smeersel zelf te maken?! De beroemde soepketen Soup en Zo deed vast het proefwerk en kwam tot dit perfecte recept.
Recept: de beroemde basilicumpesto van Soup en Zo
Onlangs bereikte het nieuwe kookboek Soep onze redactie. Daarin deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo hun beste recepten van afgelopen jaren voor een lekkere en gezonde soep. Onder het mom van ‘soep is het nieuwe sap’ zou dit kookboek weleens, zeker in de wintermaanden, verrekte populair kunnen worden. Met behulp van de Soep-cheffen van het Amsterdamse Soup en Zo vind je in dit boek een passende soep voor elke dag en voor elke trek: van makkelijk en snel tot culinaire hoogstandjes. De pesto uit het recept hieronder gebruik je als finishing touch van de soep-bowl, of op een snee zuurdesembrood er naast.
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!
Ingrediënten basilicumpesto
Wij maken onze pestoʼs standaard zonder kaas zodat ze ook geschikt zijn voor veganisten. Voeg voor een meer traditionele pesto Parmezaanse kaas toe. Deze pesto serveren wij onder andere op de Toscaanse tomatensoep.
Voor twee soepen
75 ml extra vierge olijfolie
50 g pijnboompitten, licht geroosterd
1 grote bos basilicum (50 g), alleen de blaadjes
1 klein teentje knoflook, fijngesneden
snufje zeezout
Optioneel: 20 g parmezaan, geraspt
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Maal tot de pesto homogeen maar niet te fijn. Proef of er nog meer zeezout bij moet.
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!
Soep, van Soup en Zo, €16,99 via Kosmos Uitgevers.