Lofzang voor rauwe chocola: dit is waarom je er gelukkig van wordt

Food
linda schaap, brick of raw chocolate
karlijn visser

Karlijn Visser
03.01.2017

Rawfood-chef en modern herb lady Linda Schaap schreef eerder een ode aan de wilde kruiden. Dit keer explodeerde haar hart zowat vanwege de sensatie van liefde die ze voelde bij de eerste hap rauwe chocolade van Brick of Raw Chocolate. Waarom rauwe chocolade zo gezond voor je is en waarom het je herinnert aan onze liefdevolle oorsprong lees je hier. 

Lofzang voor rauwe chocola: dit is waarom je er gelukkig van wordt

linda schaap, brick of raw chocolateLinda Schaap: “In de meeste chocolade die je in de standaard supermarkt vindt zitten slechte vullers: van soja tot melkpoeder en van E-nummers tot chemicaliën. Echte chocolade is een luxeproduct en bevat mooie kostbare ingrediënten. Aangezien wij massaal veranderd zijn in chocolade addicts, is veel voor weinig het motto. En daar maken chocoladefabrikanten slim gebruik van:  toevoegingen en opvulmiddelen weten ze feilloos te vinden. Daarnaast is “gewone” chocolade gebrand, of beter gezegd: de bonen (ofwel pitten) van de cacaovrucht zijn gebrand en verhit. Deze bonen zijn super gezond. Ze zitten vol met allerlei stofjes waar je lichaam happy van wordt. Zie het als een soort oppepper die eraan herinnert hoe gelukkig je bent: een hartopener wordt het ook wel genoemd, omdat het letterlijk gevoelens van liefde oproept. Niet zo gek dus dat een doos bonbons als een romantisch cadeau wordt gezien voor lovers. Verder zit rauwe cacao vol met mineralen als magnesium, iets waar voornamelijk vrouwen naar craven rond de menstruatie. Al deze mooie stoffen vergaan echter wanneer de bonen gebrand worden. Ook de smaak van de cacao verandert: bitterder en ze verliest haar rijke aroma aan smaakschakeringen. De meeste van ons hebben vast wel eens gehoord dat pure chocolade gezonder is, omdat er meer van de magische cacaoboon in verwerkt is. Moet je nagaan hoe veel van deze gezonde gelukkigmakende stofjes er nog aanwezig zijn in chocolade die gemaakt is van onverhitte boontjes. Dat maakt een wereld van verschil.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter

Magische cacao

linda schaap, brick of raw chocolateKortom: I love cacao! Cacao is magisch. Zelf gebruik ik het – of dat is mijn intentie 🙂 – met mate. Al is cacao eigenlijk een vrucht, toch zijn de boontjes voor mij een nogal heftige prikkel. Het effect dat een 3-dubbele-espresso’s op een “normaal” mens heeft, is ongeveer hoe ik op cacao reageer. Ik ben al behoorlijk high-on-life vanwege mijn lifestyle als raw veganismfruitarianism. Het liefst eet ik met liefde en aandacht goede rauwe chocola op speciale gelegenheden. Dit omdat ik het super lekker vind, inclusief de high en het hart opening effect. Maar voornamelijk gebruik ik het als raw-chef in de bereiding van overheerlijke rauwe chocolade taart, brownies of truffels. Het is zo’n toegankelijke manier voor mensen om iets te proeven dat gemaakt is met pure, gezonde en diervriendelijke ingrediënten, waar zelfs de grootste junk-food lover zijn vingers bij af likt. En dat alles terwijl hun harten ondertussen meer openen door deze rauwe chocolade. De wereld kan daarom in mijn ogen wel wat extra rauwe chocola en liefde gebruiken.

Linda’s favorite: Brick of Raw Chocolate

linda schaap, brick of raw chocolateDe rauwe chocola van Brick of Raw Chocolate is erg bijzonder. Als rawfoodie heb ik veel verschillende soorten mogen proeven. Maar wow, zo’n sensatie had ik nog nooit eerder mee gemaakt. Een heerlijk romige smaak, zoet, vol en met de perfecte ‘knak’. Ik was direct om. Toen ik daarna hoorde dat Arend, de chocolatier en founder van Brick of Raw Chocolate, ook de vrucht zelf gebruikt (hij werkt dus met wholefoods) om de chocolade zoet mee te maken, was het verhaal compleet. Door het gebruik van de vrucht heeft hij minder (kokosbloesem) suiker nodig om de chocolade mee te zoeten. De romige smaak maakt hij op basis van een blend van lucuma, maca en mesquite. Fantastisch! Dit is veruit de beste rauwe chocolade die ik tot nu toe geproefd heb. De passie die Arend in zijn vak stopt werkt aanstekelijk. Dat laatste maakt voor mij wellicht nog wel het grootste verschil. Het belangrijkste ingrediënt is en blijft liefde, altijd”.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link