Vegan zoetekauwen opgelet: deze creamy Buko Pie heb je binnen no time gemaakt en waarschijnlijk is ie ook binnen no time op. Buko Pie is een traditionele Filipijnse taart gemaakt met heel veel kokos. Living the Green Life gebruikte voor dit recept wel vier verschillende kokosingrediënten: kokosdrink, kokosolie, kokosmelk én kokosvlees. De citroen geeft het geheel een fris tintje. Kun je vast oefenen op het kerstdessert :-).
Recept voor een vegan wintertaart: Filipijnse Buko Pie met kokos en citroen
De Filipijnse Soledad Pahud had tijdens haar werk in de Verenigde Staten geleerd om appeltaart te maken. Ze nam het recept mee naar huis en probeerde het samen met haar zus opnieuw te maken. Alleen: in de Filipijnen werden geen appels verbouwd. Pahud verving ze voor jong kokosvlees uit de kokosnoot, die waren er in hun regio in overvloed. Niet veel later startten de twee zussen hun eigen business die nog steeds bestaat, Orient: The Original Buko Pie Bakeshop.
Weer terug in balans komen?
Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Karlijn's persoonlijke tipsDownload gratis mini-guide
Vegan versie van Living the Green Life
Living the Green Life transformeerde het traditionele recept tot een vegan variant. LTGL is een platform dat helemaal in het staat staat van een plantaardige leefstijl, waarin simpele recepten de hoofdrol spelen. Duik je mee de keuken in?
Ingrediënten voor 1 taart
250 ml Rude Health Coconut Drink (of van een ander merk dat je lekker vindt)
300 g bloem
1 tl zout
3 el kokosolie
2 el vers geperst citroensap
80 g maïzena
50 nl kokosmelk, vol vet
200 g jong kokosvlees, dit kun je zelf uit een kokosnoot halen of bij een toko kopen
Bereidingswijze vegan buko pie
- Meng de bloem, het zout, 100 ml Coconut Drink, kokosolie en het citroensap tot een egaal deeg.
- Laat het deeg 15 minuten rusten.
- Verdeel het deeg in twee gelijke stukken: voor de bodem en voor op de taart.
- Pak het stuk voor de bodem en rol dun uit. Vet de springvorm in en leg het deeg voor de bodem hierin. Druk het deeg tegen de bodem en tegen de wanden van de springvorm
- Rol het andere deel van het deeg en bewaar deze voor later.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de maïzena met de kokosmelk, resterende Coconut Drink en het kokosvlees in de steelpan en verwarm 5 minuten op laag vuur.
- Schep deze kokosvulling op het deeg in de springvorm.
- Leg het andere deel van het deeg erom.
- Maak het deeg nog wat nat met wat Coconut Drink.
- Bak de taart in 45 minuten gaar.
- Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen. Je kunt ‘m nog versieren met wat kokosrasp. Enjoy!
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!