Vegan recept: romige bieten & bloemkoolcurry met kokos van Deliciously Ella

Recipes

Amber Biemans
24.03.2021

We zijn groot fan van al het lekkers dat uit de keuken van Ella Mills van Deliciously Ella komt. In haar nieuwste boek ‘Deliciously Ella Snel & Makkelijk’ laat ze zien hoe makkelijk het is om een ​​plantaardige levensstijl te ambiëren. Er staan eenvoudige recepten in die passen bij het drukke leven van tegenwoordig. Eerder deelden we onder andere haar red velvet cupcakes. Dit keer hebben we haar vrolijk felgekleurde bieten & bloemkoolcurry in de spotlight gezet. Kook je mee?

Vegan recept: romige bieten & bloemkoolcurry met kokos van Deliciously Ella

In 2011 kreeg Ella uit het niets een zeldzame ziekte. Door puur plantaardig te gaan eten is ze zich weer beter voelen. Er ging toen een wereld aan creativiteit, ingrediënten, kleuren, geuren en smaken voor haar open. Een jaar later richtte ze haar blog Deliciously Ella op, waarop ze haar eigen creaties deelde met de wereld. Inmiddels heeft Ella twee kleine restaurants in Londen en vier kookboeken op haar naam staan. Naast lekkere recepten deelt ze in ‘Deliciously Ella Snel & Makkelijk’ ook dagboekfragmenten, waarin ze openhartig vertelt over haar persoonlijke groei en drijfveren. Meer dan alleen een beetje koken dus :-).

Ella over de vegan bieten & bloemkoolcurry: ‘Ik ben gek op de kleur van deze curry; hij is zo mooi felgekleurd en ziet er fantastisch uit met de kokosyoghurt en geschaafde amandelen. De zoete romigheid van de kokosmelk is heerlijk met de geroosterde bieten en bloemkool. De komijn, kaneel, gember en het currypoeder geven elke hap een diepe smaak. Het is trouwens ook prima in te vriezen, handig voor later!’ 

Je sparkle houden na je 40e?

Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Eef's persoonlijke tips
Download gratis mini-guideConscious Aging Mini Guide

Ingrediënten voor 4 personen (met rijst)

  • 4 grote rode bieten (ca. 700 g), geschild en in hapklare stukjes
  • olijfolie
  • 1 grote bloemkool, in hapklare roosjes
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el mild currypoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 el yoghurt
  • handjevol koriander, grof gehakt (optioneel)
  • handjevol geschaafde amandelen, geroosterd (zie blz. 9)
  • zout en peper

Bereiding vegan bieten & bloemkoolcurry

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Leg de bieten op een grote bakplaat, besprenkel ze met wat olijfolie, voeg een snuf zout en peper toe en zet ze 25 minuten in de oven.
  • Verhoog na 25 minuten de temperatuur naar 240 °C, leg de bloemkool op een andere bakplaat, besprenkel de roosjes met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster ze 10-15 minuten tot de bloemkool licht is geschroeid. Haal beide bakplaten eruit als de bieten en bloemkool gaar zijn
  • Zet intussen een grote steelpan op middelhoog vuur en voeg de kokosolie toe. Doe als die is gesmolten de ui en knoflook erin, roer door en bak ze 10 minuten tot ze zacht en glazig zijn.
  • Voeg de specerijen toe en bak ze 2 minuten, schenk de kokosmelk erbij en voeg de geroosterde bieten toe. Leg het deksel op de pan en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Doe de bieten in de keukenmachine of blender en maal ze tot een gladde saus. Giet het bietenmengsel terug in de pan en voeg de bloemkool toe. Verhit het geheel een paar minuten en serveer het dan. De saus hoort lekker dik te zijn, maar je kunt de hoeveelheid kokosmelk verdubbelen als je liever een dunnere saus hebt.
  • Verdeel de curry over vier kommen, schep er een beetje yoghurt op en bestrooi met de koriander en wat geschaafde amandelen. Serveer met rijst. 

Meer van Deliciously Ella

1. Recept uit Deliciously Ella: knapperige linzenballetjes met tomatenrelish
2. Vegan recept van Deliciously Ella: crunchy bloemkool bowl met pijnboompitjes
3. Recept uit Deliciously Ella: vegan red velvet cupcakes

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Reserveer!
Wil je verzekerd zijn van een box? Vul hieronder je e-mailadres in en we zetten je op de speciale pre-order lijst! Dan ontvang je als eerste een mailtje als de nieuwe box online staat.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.