Recept: sweet ’n sticky bananenbrood met peer & kardemom

Food
Bananabread, kookboek
karlijn visser, holistik

Karlijn Visser
13.03.2017

Steek je hand op als je niet van bananenbrood houdt! Wij kennen misschien 1 of 2 mensen die we niet voor een dikke – nog een beetje kleffe – plak wakker mogen maken. Vandaar dat dit recept uit het kookboek ‘Bananabread’ dan ook de bakprinses in ons naar boven haalt. Doe je mee? 

Recept: Bananenbrood Peer & Kardemom

bananabread cover kookboekvoor 12 personen
voorbereiding 20 minuten
baktijd 1 uur
cakevorm 28 × 10 cm

Ingrediënten

125 g zachte boter + wat extra, om in te vetten
125 g lichte basterdsuiker
2 eieren
3 rijpe bananen
130 g bloem
100 g havervlokken
2 theelepels gist
2 1⁄2 theelepel kardemompoeder
1⁄4 theelepel zout
2 peren, geschild en van klokhuis ontdaan

Garnering
1 peer, geschild en van klokhuis ontdaan

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom de boter met de basterdsuiker. Doe de eieren er één voor één bij. Prak de bananen fijn en voeg deze onder voortdurend kloppen aan het ei-botermengsel toe. Meng in een andere kom de bloem, de havervlokken, de gist, het kardemompoeder en het zout. Roer dit droge mengsel door het bananenmengsel. Snijd de peren in stukjes. Voeg ze toe aan het beslag. Vet de cakevorm in met boter. Schep het beslag erin. Snijd voor de garnering de peer in 8 partjes en verdeel die over de bovenkant van het bananabread. Zet de vorm 1 uur in de oven. Laat het bananen brood lauwwarm worden voordat je het uit de vorm haalt.

Vegan suikervrij bananenbrood

Mocht je het bananenbrood liever vegan en suikervrij willen maken? Vervang dan de suiker door dadels, kokosbloesemsuiker of agavesiroop. Het ei vervang je door:
– Lijnzaad oplossen in water (1 EL lijnzaad en 3-4 EL water, 1-2 minuten in de blender mixen)
– Chiazaad oplossen in water (1 EL chiazaad met 4 EL warm water, 5 min laten staan tot het dik wordt)
– No-egg (ei vervangpoeder via Albert Heijn supermarkt)

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, je in te schrijven voor onze Newsletter.

Bananabread, Christelle Huet-Gomez, €9,99 via Bol.com

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.