Recept: salade van de bakplaat met geroosterde aubergine, kaneel, feta en olijven

Recipes
aubergine recept
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
09.08.2022

Geen tijd voor het maken van een voedzaam gerecht? Dan is dit recept uit De snelle bakplaat van Rukmini Iyer iets voor jou. De geroosterde aubergine uit de oven met kaneel, feta, olijven en gekruide bulgur is naast lekker ook praktisch; je kunt er namelijk zo’n 3 x van smullen: alleen of samen. Enjoy! 

Recept: salade van de bakplaat met geroosterde aubergine, kaneel, feta en olijven

Rukmini: ‘Je zult smachtend uitkijken naar deze lauwwarme salade van de bakplaat die ook prima in je lunchtrommel past. De gekruide bulgur is heerlijk met de geroosterde aubergine, de scherpe feta en de zoete smaak van de granaat­appelpitten. Het gerecht is het lekkerst op kamertemperatuur, maar is ook geschikt om op te warmen.’ Uit ‘De snelle bakplaat’ van Rukmini Iyer, €24,99, via Bol.com.

Ingrediënten voor 4 personen

200 g bulgur, afgespoeld
400 ml groentebouillon
100 g groene olijven zonder pit
1 grote aubergine, in halvemaantjes van 5 mm
1 rode ui, in grove plakken
1 kleine tl kaneel
1⁄2 nootmuskaat, geraspt
1 tl zeezout
2 el olijfolie
25 g bladpeterselie, fijngesneden
100 g rucola, fijngehakt
sap van 1 citroen, plus extra naar smaak
1 el extra vierge olijfolie
200 g feta, verkruimeld
de pitten van 1 granaatappel

Zo maak je de geroosterde aubergine salade

1. Verwarm de oven voor tot 200 ̊C. Voor dit gerecht heb je twee braadsledes nodig. Geloof me: ik heb geprobeerd om het in één braadslede te maken en daar was de aubergine niet blij mee. Doe de bulgur, bouillon en olijven alvast in een kleine braadslede terwijl je de aubergine en ui snijdt.

2. Meng de groenten in de tweede braadslede, samen met de kaneel, de nootmuskaat, het zout en de olijfolie. Zorg voor een braadslede die groot genoeg is om alles in een enkele laag in te leggen. Zet beide braadsledes 25 minuten in de oven, tot de aubergine knapperig en gaar is en de bulgur luchtig is en alle bouillon heeft opgenomen.

3. Roer de bladpeterselie, rucola, het citroensap en de extra vierge olijfolie door de bulgur, proef, en voeg naar smaak zout en extra citroensap toe.

4. Laat alles afkoelen. Doe de bulgur in een grote schaal of optioneel in de lunchtrommels. Schep de geroosterde aubergine er bovenop en strooi de feta en de granaatappelpitten eroverheen. Serveer direct of zet in de koelkast tot je het meeneemt.

Vegan variant: laat de feta achterwege en voeg 1 blik uitge­lekte en afgespoelde kikkererwten tegelijk met de aubergines toe voor extra proteïnen.

Meer recepten van Rukmini Iyer

Zomers recept: frisse granaatappel-yoghurttaart met karamel
Bakplaat recept: wilde zalm met soja-honingsaus, asperges & sugarsnaps
Bakplaat recept met Thaise twist: pompoen met kleefrijst, broccoli en kokosmelk
Vegan recept van de bakplaat: pompoen & linzen met granaatappel & dukkah

Thuiskomen in je eigen lichaam?

Download nu de gratis Mini Guide en ontvang tips van Karlijn, Evelyn & een team van experts. Download gratis mini-guide Holistik Energy Pakket Karlijn en Evelyn
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.