Zomers recept: frisse granaatappel-yoghurttaart met karamel

Recipes
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
07.07.2022

Op zoek naar een zomers dessert of een frisse verjaardagstaart? Deze taart is gemaakt met yoghurt in plaats van boter, wat ‘m lekker fris en licht maakt. Hij is aangekleed met granaatappelpitjes, die een mooi smaakcontrast vormen met de ondertoon van donkere karamel en de zurige granaatappelsiroop. Het recept komt uit De snelle bakplaat van Rukmini Iyer, waarin je nog 74 andere simpele bakplaatrecepten uit de oven vindt. 

Recept: frisse, zoetzure granaatappel-yoghurttaart met karamel

Deze frisse taart is lekker licht omdat je ‘m maakt met yoghurt in plaats van boter. En hij is verrijkt met granaatappelpitjes en -siroop. De granaatappel staat bekend om zijn hoge gehalte aan antioxidanten. Granaatappels bevatten de antioxidant punicalagine. Mede hierdoor ligt de antioxidantkracht van deze vrucht drie keer hoger dan bij groene thee en rode wijn. Volgens wetenschappers is het sap onder andere werkzaam tegen vele vormen van kanker en kan het ontstekingen verminderen. En wist je dat de granaatappel in verschillende culturen symbool staat voor overvloed, vruchtbaarheid en het eeuwige leven?

Ingrediënten voor 1 taart (8 personen)

80 ml olijfolie
125 ml volle yoghurt
60 ml granaatappelsiroop
2 grote vrije-uitloopeieren
90 g donkerbruine basterdsuiker
1⁄2 tl kaneel
200 g zelfrijzend bakmeel
1 kleine tl bakpoeder
pitten van 1 granaatappel

Glazuur
3 grote el poedersuiker
1⁄2 el water

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor tot 160 °C. Bekleed een braadslede van 28 x 22 centimeter met bak- of vetvrij papier.
  • Klop de olijfolie, yoghurt, granaatappelsiroop en eieren door elkaar en meng de suiker erdoorheen. Roer de kaneel, het meel en bakpoeder erdoorheen en schep in de braadslede.
  • Strooi de helft van de granaatappelpitten eroverheen en zet 20-25 minuten in de oven, tot een spies die je erin prikt er schoon uit komt. Laat de taart 5 minuten in de braadslede afkoelen voor je hem op een ovenrooster zet.
  • Meng voor het glazuur de poedersuiker met het water. Bestrijk de afgekoelde taart met het glazuur en bestrooi met de resterende granaatappelpitten voor je hem opdient.

Thuiskomen in je eigen lichaam?

Download nu de gratis Mini Guide en ontvang tips van Karlijn, Evelyn & een team van experts. Download gratis mini-guide Holistik Energy Pakket Karlijn en Evelyn
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link