Naast 100 tips voor een happy & healthy leven vind je in het nieuwe boek van Jet van Nieuwkerk ‘Tips van Jet’ ook 30 lekkere recepten. Met het recept voor deze rauwe chocoladetaart kun je vast oefenen op vrienden en familieleden (er gaan namelijk maar liefst 20 stukjes uit de machtige taart volgens Jet) voordat je ‘m 14 februari voorschotelt aan je lief.
Taart van Jet: No-bake chocoladetaart
Deze rauwe taart gaat dan wel niet in de oven, je hebt toch geduld nodig voordat je hem kunt eten. Dat is een goed moment om je vriendinnen over de vloer te vragen, even alles eruit te roepen wat je dwarszit om dán eindelijk te kunnen proosten met een stuk goddelijke taart. Op het leven.
Voor de bodem
- 100 g blanke amandelen
- 250 g grote verse dadels (Medjool)
Voor de chocolade
- 100 g rauwe cacao
- 160 ml ahornsiroop
- 2 sinaasappels, de rasp en het sap
- 200 ml gesmolten kokosolie
- 1 limoen, de rasp
- 1 snuf zeezout
Extra
keukenmachine
taartvorm (Ø 24 cm)
Bereiding
Begin met het maken van de bodem. Maal de amandelen fijn in een keukenmachine. Voeg daarna de dadels (zonder pit!) toe. Mix totdat er een plakkerig deeg ontstaat. Druk het deeg in een taartvorm en zet die weg in de vriezer. Voor de chocoladetopping stort je alle ingrediënten (hou een klein beetje sinaasappelrasp apart) in een keukenmachine en die meng je tot een mooi glad geheel. Laat de keukenmachine zeker 5 minuten draaien. Schenk het mengsel over de bodem en laat de taart 1 nacht in de ijskast opstijven. Oké, 4 uurtjes dan, maar hij moet wel écht goed hard zijn. Versier de taart met de rest van de sinaasappelrasp, limoenrasp en het grof zeezout.
Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter.
Tips van Jet – €15 is verkrijgbaar via Bol.com / Beeld: Mitchell van Voorbergen