Nieuwe lente, nieuwe latte (met haverdrink en matcha!)

Food
matcha latte
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
28.03.2019

Onze missie met Holistik is jou helpen om de meest stralende versie van jezelf te worden. Niet door het roer radicaal om te gooien, maar door je aan te sporen om microbeslissingen te nemen. Zo kun je elke ochtend je oude, vertrouwde koffie verkeerd drinken, maar wat je óók kunt doen is genieten van een vegan matcha latte. Vervang de koffie door matchapoeder, kies voor biologische haverdrink in plaats van melk en laat de lente maar beginnen!

Nieuwe lente, nieuwe latte (met haverdrink en matcha!)

Matcha is groene thee in poedervorm en komt uit Japan. Met de blaadjes van de theeplant gaat men zeer zorgvuldig om. Een maand voor de pluk worden de planten afgedekt met doeken. Door het in de schaduw houden van de plant ontstaat er meer chlorofyl. Dit stofje helpt bij het versterken van je immuunsysteem en zorgt er voor dat je bloed meer zuurstof op kan nemen. Verder staat het geneeskrachtige groene matchapoeder bol van de vitamine A, vitamine B, vitamine C en vitamine E.

Matcha latte

Matcha poeder is voor van alles en nog wat te gebruiken. Je kunt er thee van zetten, matcha cookies mee bakken, matcha taarten mee maken én het poeder omtoveren tot een matcha lattes. Dit groene drankje zorgt voor een mega energie boost en is een gezond alternatief voor koffie. En wist je dat met de keuze voor een haverdrink ook nog bijdraagt aan een schonere planeet? Plantaardige drinks zijn namelijk een stuk minder belastend voor het milieu. Er is minder land en water nodig om plantaardig te produceren en ook de CO2-uitstoot is beperkt. Zo wordt jouw matcha latte pas écht groen.

Zo maak je jouw matcha latte

provamel haverdrinkJouw matcha latte is klaar in een handomdraai. Eerst maak je een papje van het matcha poeder: giet daarvoor 1 eetlepel warm water in een mok en voeg 1 theelepel matcha poeder toe. Goed opkloppen met een bamboe klopper. Heb je geen klopper in huis? Gebruik dan een klein vorkje. Zorg er voor dat alle klontjes zijn verdwenen. Verwarm 200 ml biologische haverdrink in een pannetje. Voeg eventueel 2 kardemom peultjes toe (dit geeft een heerlijke, bloemige smaak) en een snufje kaneel. Giet de warme haverdrink in de mok en klaar is jouw matcha latte! Je kunt eventueel wat ahornsiroop toevoegen voor een wat zoetere smaak.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link