Martha Stewart recept voor een energieboost: vegan kokospudding met nectarines

Food
Martha Stewart recept voor een energieboost: vegan kokospudding met nectarines
karlijn visser

Karlijn Visser
07.02.2018

Martha Stewart is Amerika’s bekendste chef en weet als geen ander wat er zich afspeelt in de hedendaagse keuken. Ze staat voor vers, voedzaam en onbewerkt eten. Noem het ‘clean eating’ of zoals onze oma’s zouden zeggen ‘gewoon simpel en gezond ‘. In haar nieuwste kookboek Frisse Start moedigt Martha je aan om je lijf een kleine reset te geven met de lente in aantocht. Ze begeleidt je daarin door het delen van praktische informatie en lekkere recepten voor een vrijwel plantaardig en voedzaam menu. Maar ook complete detox-programma’s komen aan bod zodat jij je daarna zowel fysiek als mentaal energiek voelt. Deze voedzame en lekkere kokospudding past binnen een voedzaam, vegan en zuivelvrij dieet. 

Recept voor een directe energieboost: vegan kokospudding met zomerse nectarines

Martha: Pudding voor het ontbijt? Natuurlijk! Dat kan als je de pudding maakt van havermout en ongezoete, vezelrijke kokos, samen een nacht geweekt tot je een romig papje hebt. Kokosolie is een goede bron van antioxidanten. Gebruik biologische, ongeraffineerde, koudgeperste kokosolie uit de natuurvoedingswinkel (of supermarkt).

Recept: Kokospudding met gegrilde nectarines

frisse start, kookboek, martha stewartIngrediënten voor 2 personen
60 g havervlokken (niet snelkokend)
30 g ongezoete geschaafde kokos
375 ml water
250 ml ongezoete amandelmelk
1/8 tl kaneel
mespunt zeezout
2 tl biologische, ongeraffineerde kokosolie
2 nectarines, ontpit en in partjes
1 el pure ahornsiroop,
plus extra om te serveren:
– 20 g ongezoete grote kokosvlokken, geroosterd

Bereiding vegan zuivelvrije kokospudding

Meng de havervlokken met de geschaafde kokos in een kom met het water. Dek af en zet een nacht in de koelkast. Schep het havervlokmengsel in een middelgrote steelpan. Doe de amandelmelk, kaneel en het zeezout erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ongeveer 12 minuten afgedekt sudderen tot een romig mengsel. Haal de pan van het vuur, roer door en dek af om warm te houden. Verhit de kokosolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de nectarines in de pan en bak ze in 1-2 minuten al roerend goudbruin. Roer de ahornsiroop erdoor. Verdeel de havervlokken over twee kommen en garneer met nectarines en kokosvlokken. Besprenkel eventueel met extra ahornsiroop. Frisse Start, Martha Stewart, €20 via Bol.com.

Per portie: 453 calorieën, 25 g vet, 0 mg Cholesterol, 50 g koolhydraten, 8 g eiwit, 9 g vezels

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Dr. Hauschka Winactie
Laat hieronder je gegevens achter om kans te maken op één van de 350 producten!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link