videocam Bijna uitverkocht: Holistik Jubileum Box! Bestel 'm nu voor €69,95

De Maansknopen: dit onthult deze as in je horoscoop over jouw zielsverlangen

Heart + Soul
maansknopen, astrolgie, henriette tomassen

Holistik
07.12.2022

In elke horoscoop staan dezelfde planeten en toch werken ze bij iedereen anders uit. Het is als het ware je ‘kosmisch DNA’. Een astrologie reading kan je dan ook antwoorden geven met betrekking tot je ontwikkeling, keuzes waar je voor staat of situaties waarin je de route zoekt die het best bij je past. De Maansknopenas is een levenslijn die een belangrijke rol vertegenwoordigt in jouw horoscoop. Zo wijst de dalende Zuidelijke Maansknoop op het verleden. De stijgende Noordelijke Maansknoop wijst op je toekomst en doel in dit leven. De as tussen beiden is als het ware de weg waarop jij je in dit leven bevindt. Astroloog Henriëtte Tomassen legt je uit welke informatie er in jouw Maansknopen as besloten ligt en hoe je die kennis toepast. 

De Maansknopen: dit onthult deze as in je horoscoop over jouw zielsverlangen

Henriëtte: Astrologie is oneindig uit te diepen en een horoscoop is op veel manieren te duiden. Zo zijn er verschillende stromingen in de astrologie waaronder klassiek, modern, vedisch en zielsgericht. Behalve de reeks planeten waar we enigszins vertrouwd mee zijn of van gehoord hebben, zijn er nog aardig wat astroïdes, vaste sterren, snijpunten en midpunten aan te wijzen die hun eigen plaats innemen in een horoscoop. Zodra het je interesse heeft, kun je steeds een stapje verder gaan in de materie.

Maar je kunt je horoscoop ook anders benaderen. Een concrete vraag stellen is de kortste route naar een nieuw inzicht op het gebied waar je een vraagteken ervaart. Als je bijvoorbeeld meer wil weten over de astrologische sleutel van zelfbevrijding, dan gaat de blik op Cheiron (ook wel de ‘wounded healer genoemd, lees hier hoe je de heelmeester in jou ontdekt). Wil je een beter beeld van je manier van verbinden in de liefde, dan kun je je hart ophalen aan Venus (in dit artikel lees je hoe de sensuele Venus-energie in jouw horoscoop doorwerkt) . Bij een correcte duiding spelen de leeftijd, leefomstandigheden en de levenservaring van iemand altijd een rol. Zo kun je je persoonlijkheid en karmische stukken laagje voor laagje inzichtelijk maken op elk moment in je leven.

Ontwikkelingsperspectief

Wil je graag een duik in je ontwikkelingsperspectief en heb je graag meer zicht op je diepere drijfveren? Kijk dan eens naar de plaatsing van je maansknopenas. Dat zijn twee snijpunten, precies tegenover elkaar, daar waar de baan van de maan de baan van de zon doorkruist. In de astrologie is dit een veelzeggend symbool in de vorm van een hoefijzer dat naar boven wijst: de noordelijke maansknoop, en een hoefijzer dat naar beneden wijst: de zuidelijke maansknoop.

Levenslijn

De maansknopenas is een levenslijn in je horoscoop, die richting geeft van zuid naar noord. De zuidelijke maansknoop weerspiegelt waar je een vanzelfsprekendheid hebt in je gedrag, een gebaand paadje. Gedrag waar je automatisch op terugvalt terwijl het eigenlijk niet het gewenste effect heeft. Het is een inhoud die is meegebracht uit een andere wereld, een andere dimensie of uit de vroege jeugd. Hoe je dat benadert hangt samen met je blik op leven voor en na de dood. Waar het om gaat is dat het ingesleten patroon afwijkt van de waarden en gedragingen in ons gezin of nabije omgeving. Het onbegrip en de mogelijke afwijzing van anderen leiden vaak tot frustratie. Inzicht in die dynamiek levert al veel op. Met behulp van de noordelijke maansknoop kun je richting geven aan de gewenste ontwikkeling. Het volgen en vormgeven aan je zielsverlangen.

Gun jezelf een astro reading!

Astroloog Henriëtte Tomassen ontcijfert jouw horoscoop en licht een tipje van de sluier op voor 2023.

Boek jouw 60 minuten reading

Als de noordelijke maansknoop bijvoorbeeld in het teken Schorpioen staat, dan beweeg je van de tastbare en met de zintuigen waarneembare realiteit naar de meer verborgen en instinctieve wereld die onder het oppervlakte voelbaar is. In wezen verlang je naar meer hartstocht en ontdekking van je driften als route naar een diepere connectie met het leven. De grond waar je op bouwt wordt meer van jou als je ook de randen toelaat. In de afgrond kijken en uitdrukking geven aan zowel angst als moed. De moed om waarachtig in het leven te staan en schijnveiligheid op te geven voor wat werkelijke van waarde is voor jou.

Trust the process

Zoals de meeste dingen die zich op zielsniveau afspelen is het de kunst om het tijd te geven, het te laten ontvouwen. Dat je ervoor open staat. Het sturen van een onbewuste opdracht is net zoiets als op goed geluk met je ogen dicht autorijden. Met min of meer een idee van de bestemming maar de route is onbekend. Het is zinvol om vertrouwd te raken met je verlangen, en met je oude patroon dat wellicht in de weg zit. Het doorzien van je mechanisme is het halve werk. Het invoelen van je thema en daar onbevangen over zijn. Onze persoonlijkheid heeft hier namelijk nauwelijks inbreng; het zit zoveel dieper dan dat.

Lotslijnen volgen

In een geboortehoroscoop is te zien welke planeten zich verbinden met het thema van de maansknopenas en wat de inhoud is van de zuidelijke maansknoop en de richting van de noordelijke maansknoop. Op elke leeftijd is het relevant om het onderliggende zielsverlangen te duiden. Bij jonge kinderen is het behulpzaam om te weten wat ze drijft en waar ze tegenaan lopen. Ook daar hoeft niet in gestuurd te worden. Uiteindelijk gaat het om eigen ervaringen opdoen in een bedding van begrip. Begrip voor jezelf of voor een kind als je daarnaar wil kijken. Het helpt enorm met herkennen van de roep die uitgaat van de noordelijke maansknoop. Je lotslijnen volgen, de cycli eigen maken, de honger stillen en kansen benutten die het leven je biedt. Zo kun je met je ogen open de juiste keuzes maken voor de route die jouw zielsverlangen dient.

Thema’s per teken

De beweging van de maansknopenas is anderhalf jaar per dierenriemteken. We duiden de plaatsing van de maansknopen in het teken en in het huis, het levensgebied in je horoscoop. De combinatie geeft precies aan wat je diepere drijfveer is, hoe je tot wasdom komt. Onderstaand per dierenriemteken de thema’s in het kort:

Ram – daadkrachtig initiëren

Stier – bouwen aan zekerheid

Tweeling – mentaal verbinden

Kreeft – gevoelsmatig verbinden

Leeuw – autonomie en zelfexpressie

Maagd – onderzoeken en ordenen

Weegschaal – harmonie en rechtvaardigheid

Schorpioen – diepgaand doorgronden

Boogschutter – levenslust en waarheidsvinding

Steenbok – ambitie en innerlijke autoriteit

Waterman – vrijheid en medemenselijkheid

Vissen – verbeeldingskracht en overgave

Boek een astrologie reading, inclusief vooruitblik op 2023 cadeau

Wil je weten hoe de maansknopenas zich in jouw horoscoop manifesteert? Hoe jouw zielsverlangen zich laat duiden? Boek dan een reading bij Henriette Tomassen. Dat kan online of in haar praktijk. Speciaal voor Holistik-lezers biedt Henriette een readling van een uur aan voor €100, met de focus op je maansknopen. Vermeld ‘holistik’ via je boeking en je ontvangt 10 minuten cadeau. Een waardevol geschenk waarbij Henriette je inzichten geeft over wat 2023 jou brengt. Boeken kan via goodheavens.nl of mail Henriette via stars@goodheavens.nl. Los van je maansknopen kun je ook een geboortehoroscoop boeken, inclusief duiding van je maansknopen én huidige stand van je planeten. Een reading van 60 minuten kost €100, 90 minuten kost €145.

Gun jezelf een astro reading!

Astroloog Henriëtte Tomassen ontcijfert jouw horoscoop en licht een tipje van de sluier op voor 2023.

Boek jouw 60 minuten reading

Over Henriette Tomassen

Al sinds haar jonge jaren heeft Henriette het idee dat we allemaal uit dezelfde ingrediënten bestaan, in een iets andere samenstelling. Dat maakt ons gelijk en uniek tegelijk. Astrologie bevestigt dat voor haar: in elke horoscoop staan dezelfde planeten en toch werken ze bij iedereen anders uit. Het is als het ware ons ‘kosmisch DNA’. Ze geeft je graag inzicht in je horoscoop en de vragen die je hebt met betrekking tot je ontwikkeling, keuzes waar je voor staat of situaties waarin je de route zoekt die het best bij je past. Meer over haar astrologiepraktijk lees je op goodheavens.nl.

Tip van de redactie: Magic Moonlight roomspray

moonlight spray

De maan is de vrouwelijke kracht aan de hemel, zoals de zon de mannelijke kracht is. Deze handgemaakte Magic Moonlight spray is bedoeld voor momenten waarop je je meer verbonden wilt voelen. Spray een paar keer, sluit je ogen, adem diep in en voel de connectie met het mysterieuze baken in de nacht. Verkrijgbaar in de Holistik webshop, €29,95.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Gratis e-book en 10 minuten magic moon music.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
NIEUWSBRIEF We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.