Food in a bowl: 60 voedzame recepten van ontbijt tot avondeten

Food
Kom in Balans, kookboek
karlijn visser

Karlijn Visser
24.02.2017

Het liefst eet ik al mijn zelf gemaakte maaltijden uit een kom: lekker lui op de bank of aan tafel met de krant er naast. Helemaal leuk wordt koken met dit voedzame kookboek ‘Kom in Balans’, geheel gericht op éénpersoons porties – die toch echt ‘t lekkerst smaken uit een bowl. 

Food in a bowl: 60 voedzame recepten van ontbijt tot avondeten

Over de hele wereld zijn volkeren al eeuwen dol op eten geserveerd in een bowl: van de Japanse rijst- en noedelkommen, de Koreaanse bibimbap tot Hawaïaanse poké bowls. Niet vreemd dus dat deze trend zich in het Westen voortzet. Want zo’n vrolijke bol barstensvol met groente, fruit, plantaardige of dierlijke eiwitten, granen en zaden wint het wat ons betreft toch echt van een dure ingewikkelde 5-sterren-hap.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Recept uit ‘Kom in Balans’: nourishing bowl

Kom in balans, kookboek coverPADDENSTOELEN-TOFUBIBIMBAP
RAUWE GROENTEN
PAKSOI
ZILVERVLIESRIJST
GEBAKKEN EI
GOCHUJANGSAUS

VOOR DE GOCHUJANGSAUS

Roer 1 eetlepel gochujangpasta (Koreaanse chilipasta, te koop in Aziatische supermarkt), 1 eetlepel rijstazijn, 1 eetlepel lichte sojasaus, ½ theelepel kokossuiker, ½ eetlepel sesamolie, ½ eetlepel sesamzaad en 1 in dunne ringen gesneden lente-ui door elkaar. 

VOOR DE ZILVERVLIESRIJST

Kook 55 gram zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

VOOR DE TOFU

Snijd 85 gram stevige tofu in blokjes en bestrooi met zwart sesamzaad en zeezoutvlokken.

VOOR DE PADDENSTOELEN, RAUWE GROENTEN & PAKSOI

Bak een kleine handvol exotische paddenstoelen, zoals enoki, in een klein beetje sesamolie. Schaaf met een dunschiller 1 wortel in linten of gebruik een spiraalsnijder. Snijd 1 lente-ui in dunne ringen en breek de bladeren van 1 stronkje babypaksoi.

VOOR HET GEBAKKEN EI

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak 1 ei tot het eiwit gestold is, maar de eidooier nog enigszins zacht.

VOOR HET SAMENSTELLEN VAN DE KOM

Schep de zilvervliesrijst in het midden van de kom en leg het gebakken ei er in het midden op zodat de dooier zichtbaar blijft. Schep tofu, paddenstoelen, rauwe groenten en paksoi langs de rand van de kom en dien op met de gochujangsaus en kimchi.

Kom in balans – met 60 voedzame maaltijden, €19,95 en verkrijgbaar via Bol.com. 

Beeld: Issy Croker

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link