Zo werkt de wet van aantrekkingskracht volgens energietherapeut Juno Burger

Heart + Soul
wun pure gold collagen
Juno Burger

Juno Burger
26.02.2018

Op 26 november 2006 verscheen The Secret. Dit boek over de laws of attraction werd binnen no time een internationale bestseller. Logisch, want het houdt de belofte in zich dat je als mens alles kunt krijgen wanneer je daarop ingesteld bent met je gedachten, gevoelens en bedoelingen. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn en dat bleek uiteindelijk ook zo. Maar weinigen kregen wat ze zo graag wilden aantrekken. Energietherapeut Juno Burger hoorde laatst zelfs dat er in Amerika gespecialiseerde therapeuten zijn die mensen behandelen die doodongelukkig, gestrest en getraumatiseerd zijn omdat ze volgens de wetten van de Secret niet kunnen aantrekken waar ze zo diep naar verlangen. In dit artikel legt Juno uit welke energiewet wél werkt. En ja, dan moet je wel eerst even met de billen bloot. 

Zo werkt de wet van aantrekkingskracht volgens energietherapeut Juno Burger

Mensen vragen parkeerengelen om hulp voor een parkeerplek in de binnenstad in Amsterdam, voor grotere hulpvragen wenden we ons tot het Universum zelf. Het is een soort onbetaalde bestelservice waarvan we niet begrijpen hoe het werkt en teleurgesteld zijn als het niet gaat zoals we willen. De veelgehoorde verklaring is dan vaak dat het ‘zeker niet de bedoeling is’. De laws of attraction beloven dat je positiviteit kunt aantrekken, maar ook negativiteit. Ik hoor dat mensen ook vaak zeggen, dat ze steeds bepaalde mensen of situaties in hun leven aantrekken en dan met name negatieve. Maar klopt het wel dat je het aantrekt? Of is het creatie? Het idee dat je iets aantrekt heeft een element in zich van ontkrachting. Alsof iets je overkomt waar je niets aan kunt doen, het je lot is, je pech, je karma. Wanneer het allemaal fantastisch is neem je de credits graag op je maar wanneer het misgaat is er bijna niemand die daar de verantwoordelijkheid voor neemt.

Jouw aandeel in de complexe dynamiek

Toch is het één van de meest waardevolle vragen die je jezelf kunt stellen. “Wat is het in mij dat dit mede mogelijk maakt?” En dan niet vanuit schuld, oordeel of angst maar vanuit bewustzijn. Wanneer je bezig bent om iets aan te trekken in je leven en het lukt niet, dan zie je op dat moment de symptomen van een complexe dynamiek maar niet direct wat jouw aandeel daarin is. Uiteraard ken je de wensen en verlangens die je uitzet en wilt aantrekken. Maar de factoren die bepalen dat het niet zo gaat zoals je wilt, zijn de onbewuste stukken die gaan over schaamte, oordeel, angst en ontkenning. Net als al je positieve intenties zijn deze versluierde aspecten van je persona ook scheppende krachten die je rechtstreeks in het kwantumveld van oneindige mogelijkheden projecteert. Volgens de feilloze wetten van creatie en schepping komt die realiteit, geïnjecteerd met deze mix van wie je bewust en onbewust bent, tot leven.

Mysterieuze terugkoppeling

Op een hele bijzonder manier laat het leven je via deze directe schepping zien dat er facetten in je leven zijn die bewust kunnen worden gemaakt en omarmd. Het is een mystieke en genereuze terugkoppeling die het leven je geeft, een voortdurende herinnering om bewust te worden van wat onbewust is, dit in de ogen te kijken en met compassie te omarmen. Op het snijvlak van bewustzijn en compassie wordt spanning uit het onbewuste ontladen en speelt daarmee niet langer een rol in de wekelijkheid die je voor jezelf schept. Wat je nu uitzendt in het veld van grenzeloze mogelijkheden is vrij van ruis. Je komt vanuit helderheid, focus en authentiek verlangen. Je bent de polarisatie overstegen omdat je de schaduwkanten in jezelf hebt geïntegreerd. Het leven rolt als een rode loper voor je uit en reflecteert één op één wie je nu bent. Een wakkere schepper waar je eens een sluimerende aantrekker dacht te zijn.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link