Magnifique ecolodge in het land van de croissants: Instants d’Absolu

Travel
eco lodge


22.09.2016

Op haar treinreis van Amsterdam naar Valencia (duurzaam!) stopte Sophie voor twee nachten bij ecolodge Instants d’Absolu in het midden van Frankrijk. Gevonden door te googlen naar bio plekken in croissant country. Minus de croissants dus. Er bleek geen wifi of televisie op de kamers en de muren waren extra dik gemaakt zodat er geen telefoonontvangst was (vriendje was wit weggetrokken bij de incheckbalie). Hoe het ze verging? Lees het hier.

Instants d’Absolu: toffe ecolodge in het land van de croissants

De ecolodge ligt aan het Lac du Pecher, een rustpunt voor trekvogels in het voor- en najaar. Precies om die reden mag je er dus ook niet zwemmen. “Zodra mensen hier gaan zwemmen, voelen de vogels zich niet meer veilig en zullen ze hier geen rustpunt meer vinden,” legt eigenaresse Laurence uit. “En wij willen er juist alles aan doen om de natuur hier z’n gang te laten gaan.” Niets tegenin te brengen. Niet zwemmen dus.

Eat, sleep, walk, repeat

Wat je er wel kunt doen? Niet zo veel. De dichtstbijzijnde noemenswaardige stad is minstens een uur rijden. Rondom de ecolodge (in een ver verleden een slaapplek voor pelgrims op weg naar Santiago) vind je er niets anders dan bos, velden, koeien, heuvels en het meer. Met een wandelroute én picknickmand van de ecolodge ga je dus op pad. Fijn hoor. Lekker wandelen en met je kont in het gras vers gebakken meergranen brood eten, met bio kaas en een gekookt eitje. Vers geplukte, onbespoten pruimen als toetje.

Eten uit de streek
Zo’n dag sluit je af met een bezoek aan de spa (10 minuten sauna, 10 minuten in de hot tub met uitzicht over het meer). Daarna drink je champagne met uitzicht op de ondergaande zon boven het meer. Ineens begrijp je waarom die vogels dit als rustpunt kiezen. Cliché-alert! Je voelt je herboren. ’s Avonds schuif je aan in het restaurant waar soms ook locals komen eten. Je hebt de keuze uit drie voor- en drie hoofdgerechten. Wat dacht je van bloemkool/sinaasappel soep? Of komkommer gazpacho? En zalige linzen risotto met geitenkaas.

Minpuntjes?
Eigenlijk niet. Het internet misschien. Alleen in de speciale lounge kreeg je verbinding met het wifi-netwerk, waar het zo ongeveer een kwartier duurde om die jaloersmakende foto op Instagram te zetten. Bijkomend voordeel is dat je wél in één ruk je halve boek uitleest op je zonnebedje aan het meer. En daar knapt een mens van op.

Adres:
Instants d’Absolu
La Lac du Pêcher – Fons Nostre
15300 Chavagnac
Auvergne – France

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link