Als de temperaturen beginnen te stijgen, neemt waarschijnlijk ook jouw behoefte aan lichte en makkelijke maaltijden toe. In Italië weten ze zich daar wel raad mee. Niet voor niks dus dat we in een nieuw Italiaans kookboek doken en een eenvoudige dish uitzochten om met jullie te delen. Smullende bekkies gegarandeerd!
Het perfecte zomerse gerecht: gegrilde tomaat met smeuïge buratta
Sarah Puozzo in Italiaanse kookboek Mangiamo!: “Wanneer je Modena bezoekt, is het absoluut de moeite waard om langs te gaan bij een producent van aceto balsamico di Modena (balsamicoazijn). Het proces is fascinerend om te aanschouwen. Balsamicoazijn wordt gemaakt van druivenmost, waarna het gedurende lange tijd, soms zelfs tientallen jaren, rijpt in steeds kleinere houten vaten. Dit komt doordat een deel verdampt en de azijn geconcentreerder wordt.”
Ingrediënten
- 4 grote tomaten
- snufje fleur de sel
- scheutje extra vierge olijfolie
- 4 bollen burrata
- handvol basilicumblaadjes
- scheutje gerijpte balsamicoazijn
Bereidingswijze
- Zet een grillpan op hoog vuur. Snijd ondertussen een hoedje van de tomaten af, maar gooi dat niet weg.
- Hol de tomaten voorzichtiguit. Gril nu kort de buitenkant van de tomaten en de hoedjes in de grillpan.
- Breng de gegrilde tomaat goed op smaak met een flinke snuf fleur de sel en een scheutje olijfolie.
- Leg voorzichtig een bol burrata in de uitgeholde tomaat en werk af met wat basilicumblaadjes.
- Schenk voor het opdienen nog een scheutje balsamicoazijn over de burrata en zet het hoedje erop.
Sarah Puozzo, Mangiamo, uitgeverij Lannoo, €34,99, verkrijgbaar via bol.com