Bij gazpacho denk je waarschijnlijk aan tomaten, maar wist je dat je deze verfrissende soep ook kunt maken met avocado? Deze avocado gazpacho ziet er zó mooi uit dat we er helemaal blij van worden. Subtiele rozenblaadjes maken ‘m af. Als je met deze soep de show niet steelt dan weten wij het ook niet meer.
Verkoelend recept voor een tropisch warme dag: vegan gazpacho met avocado
Geen beter moment voor een flinke kom gazpacho dan een warme dag als vandaag. De avocado gazpacho die wij dit weekend maken komt uit het boek Avocado Fooddeco van Colette Dike. Dit koude soepje smaakt verrukkelijk en is ook nog eens supergezond. Houd er rekening mee dat je de gazpacho een paar uur koud zet in de koelkast want dan is ie op z’n lekkerst.
Wil je niets meer missen van Holistik?
Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!Ga naar instagram
Ingrediënten (4 personen)
1 avocado
½ komkommer, geschild
500 ml groentebouillon, afgekoeld
100 ml olijfolie
½ theelepel komijn
1 selderijstengel, fijngehakt (inclusief blaadjes)
½ limoen (sap)
1 teentje knoflook, fijngehakt
blaadjes van 2 takjes munt (+ iets extra voor de decoratie)
1 eetlepel sushi azijn
Optioneel: handvol verse spinazie, dan wordt je soep extra groen!
Als garnering: maïskorrels, rozen- en muntblaadjes, pistachenootjes
Zo maak je gazpacho met avocado
- Meng alle ingrediënten in de keukenmachine en mix net zolang totdat je een gladde soep hebt.
- Breng extra op smaak met peper en zout en voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is.
- Zet de gazpacho een paar uurtjes in de ijskast, gazpacho moet je namelijk goed koud serveren.
- Schenk de gazpacho in 4 schaaltjes en maak de schaaltjes op met een extra scheut olijfolie, rozenblaadjes, blaadjes munt, gekruimelde pistachenootjes en maiskorrels.
Het boek Avocado Fooddeco is van uitgeverij Becht. Je kunt het boek bestellen bij Bol.com
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!