Feng Shui & de zomer: zo pas je jouw huis aan op het seizoen

Holy Crap
feng shui zomer
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
25.06.2022

Seizoenswisselingen vragen om veranderingen in je dagelijkse routines. Sommige veranderingen gaan vanzelf: je wisselt soep misschien in voor salade en stopt je dikke truien weg. Andere dingen vragen om wat meer intentie en creativiteit. Heb je er bijvoorbeeld al aan gedacht om je rituelen in huis aan te pakken? Hieronder vind je 7 tips, geïnspireerd op de Feng Shui, die van jouw leefomgeving deze zomer een energetische oplaadplek maken.

Feng Shui & de zomer: zo pas je jouw huis aan op het seizoen

1. Verander je schoonmaakroutine

Het is tijd om van schoonmaken een leuk klusje te maken in plaats van een verplichting die je zo lang mogelijk uitstelt. Zet al je ramen open, draai je favoriete muziek, brand wat wierook, en maak er een verfrissende meditatie van. Het liefst een dagelijkse, want als je elke dag een minuut of 10 je huis onder handen neemt hoef je er niet langer een hele zondag voor uit te trekken. Maar goed ook, want dan lig jij hopelijk lekker in het park of op een strandbedje.

2. Hou de energie in je slaapkamer licht

Besteed extra aandacht aan de energie in je slaapkamer. Door het warmere weer kan die stagneren. Kies voor wit beddengoed. De keur wit staat voor ruimte, licht, puur, koud, koel en fris. Wit neemt geen warmte op en straalt ook geen warmte uit. Qua materialen zit je goed met linnen of katoen. Dit zijn materialen die van nature koel zijn en goed ademen. Satijn en flanel zijn geen goed idee. Schud je lakens regelmatig uit en was ze wat vaker. Een verfrissende essentiële olie zoals pepermunt of citroen kan de energie in je kamer ook wat oplichten. Zorg ook voor een leeg nachtkastje. Als er een hele stapel boeken naast je bed ligt, levert dat ’s nachts een kakofonie van energetisch geluid op.

Nieuw! Yoga Nidra & Slaap Pakket

Jouw gids naar je diepste slaap ooit
Bestel nu! Holistik Slaap Pakket Diepste slaap ooit

3. Verstop je apparaten

Nu het lang licht blijft heb je misschien wat extra hulp nodig om ’s avonds tot rust te komen. Het kan fijn zijn om de elektrische apparaten in je omgeving uit het zicht te halen. Het klinkt misschien een beetje gek, maar je kunt bijvoorbeeld een kleedje over je tv hangen. Op energetisch niveau scherm je je zo extra af van alle elektronische prikkels, het kan visuele rust geven, en je geeft je lijf een signaal dat je niet meer ‘aan’ hoeft te staan. Time to unwind. 

4. Ruim rommel op

Over visuele rust gesproken: kijk sowieso eens rond in je huis om te zien of je ergens meer harmonie kunt creëren. Daarvoor is het in de eerste plaats handig om dagelijks alle rondzwervende rommel op te ruimen. Maar kleuren, texturen en vormen kunnen ook onrust geven. Experimenteer met je decor, probeer eens een meer minimalistische aanpak. Je dingen altijd weer tevoorschijn halen de volgende keer dat je toe bent aan een verandering.

5. Verander je kleurenschema

Als je van je huis een energetische oplaadplek wilt maken, is het fijn om rustige kleuren te gebruiken. Overweeg om over te schakelen naar aardetinten in bijvoorbeeld je kussens, beddengoed, kleden en accessoires. Dit zijn kleuren die rust en verkoeling bieden als het kwik stijgt.

6. Hang affirmaties op

We weten allemaal hoe ongezellig het kan worden in je eigen hoofd… Schrijf je favoriete affirmaties op wat post-its en hang ze op je spiegel, kledingkast of boven je bureau. Alle reminders zijn welkom!

7.  Maak van plannen een ritueel

Je wilt niet wachten met structuur in je leven aanbrengen totdat je opgebrand bent. Blijf de overweldiging voor! Maak er daarom een dagelijks of wekelijks ritueel van om alles op een rijtje te zetten. Nestel in je favoriete hoek in je huis, tuin of op je balkon. Pak je mooiste notitieboek en geniet van je lievelingsdrankje. Zet je afspraken op een rij, bepaal je prioriteiten, maak een boodschappenlijstje, reflecteer op je emotionele welzijn… Zo zorg je ervoor dat jij je leven blijft leiden, in plaats van andersom.

Nieuw! Yoga Nidra & Slaap Pakket

Jouw gids naar je diepste slaap ooit
Bestel nu! Holistik Slaap Pakket Diepste slaap ooit

Bron: mindbodygreen

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link