Lisa Stel van de bekende culinaire blog Lisa goes Vegan lanceerde kort geleden haar eerste boek over een vegan lifestyle. Vol met plantaardige recepten waar je hart sneller van gaat kloppen. Bij deze een favoriet van de redactie: bloemkool biefstuk met frisse quinoasalade.
Recept van Lisa goes Vegan: Bloemkool biefstuk met quinoasalade
Lisa: “Ik at deze bloemkool biefstuk voor het eerst in New York en was meteen verkocht. De cauliflower ‘steaks’ zijn zó smaakvol, voedzaam en ook nog eens makkelijk te maken”. Binnen 30 tot 45 minuten staat dit super jummy gerecht op tafel. Serveer het met een knapperige quinoasalade en spread naar wens. En vergeet niet: enjoy!
Ingrediënten – 4 porties
1 bloemkool
3 el sesamzaad
1 el olijfolie
2 knoflooktenen
Kruiden: 1el paprikapoeder, 1 el komijnpoeder, 1 el currypoeder, verse rozemarijn, snuf peper en zout
300 gram (rode) quinoa
150 gram spinazie
2 bosuitjes
1 handje verse peterselie
sap van 1 citroen
Methode
Verwarm de oven voor op 180 graden, indien je een grillstand hebt, doe deze aan. Snijd de buitenkant van de bloemkoolbladeren weg, maar zorg dat de stam nog intact blijft. Zet de bloemkool nu rechtop op een plank en snijd van boven naar beneden 4 dikke plakken van ongeveer 2 cm dik, zodat je grote platte schijven krijgt met een stukje stam. Leg de plakken op een met bakpapier bedekte bakplaat. Snijd de knoflook fijn. Smeer met een kwastje de plakken in met wat olie en besprenkel ze met alle kruiden, knoflook en het sesamzaad. Rooster ze ongeveer 25 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren. Let op dat ze niet verbranden.
Kook ondertussen de quinoa volgens de verpakking. Snijd fijn of doe eventueel de overige bloemkoolroosjes in een blender voor de quinoasalade. Snijd de bosui, verse peterselie en spinazie klein. Meng de gekookte quinoa met peterselie en citroensap. Voeg de bosui, fijngesneden bloemkool en bosui toe en mix alles door elkaar. Leg de biefstukjes op wat quinoasalade en besprenkel met extra citroensap. Serveer met een spread naar keuze. Tip: Varieer met kruiden en gebruik chilipoeder, vers tijd of korianderzaad. Bestrooi met fijngehakte pistachenoten of pijnboompitten voor een ander krokant korstje.
Je sparkle houden na je 40e?
Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Eef's persoonlijke tipsDownload gratis mini-guide