Holistik’s Karlijn komt al jaren bij Ferry Loeve van Het Haartheater om haar lokken te laten schitteren als de blonde zon. Tijdens al die uren in de kappersstoel raakt ze met Ferry maar niet uitgepraat over zijn nieuwe culinaire creaties. Waaronder dit verrukkelijke bananenbrood waarvan we zijn geheime recept mochten delen.
Bananenbrood met pecannoten & kokos: hét succesrecept van bakkende kapper Ferry Loeve
Ferry: ‘Ik maak dit bananenbrood vooral in het weekend en vind het heerlijk om er dan doordeweeks na het sporten mijn energievoorraad mee aan te vullen. Meestal hak ik ’s ochtends een plak in blokjes. Om er vervolgens tot de lunch van te snoepen. Collega’s vragen me vaak of ik het wil maken als traktatie tussen het knippen & kleuren door, zo populair is het’.
Ingrediënten:
– 3 cups speltbloem
– 1,5 theelepel baking soda
– 3/4 theelepel zout
– 1,5 theelepel kaneel
– 1,5 cup gesmolten ghee
– 1 cup kokosbloesemsuiker
– 3 biologische eieren
– 1,5 theelepel vanille extract
– 1,5 cup geprakte bananen
– 1,5 cup geroosterde ongezouten pecannoten
– 3/4 cup kokosrasp
– 1 cup klein gesneden dadels zonder pit
Bereiding bananenbrood met pecannoten en kokos:
1. Verwarm de oven voor op 170c.
2. Rooster de pecannoten op een bakplaat 15 minuten in de oven.
3. Meng in een grote kom de speltbloem, baking soda, kaneel, geraspte kokos en zout.
4. Mix in een bowl of blender de overige (natte) ingrediënten – behalve de dadel en de pecannoten.
5. Roer nu de natte en de droge ingrediënten door elkaar. Als laatste voeg je de dadels en pecannoten toe.
6. Doe alles in een ingevet bakblik en plaats in de oven voor 60-70 minuten. Controleer met een satéprikker of deze er droog uitkomt.
7. Laat afkoelen en snij in plakken. Enjoy!
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!