Aura EHBO: 3 tips om jouw energieveld te beschermen

by Evelyn van Hasselt 04.06.2018
aura

Alles in het universum bestaat uit energie. Zelfs voorwerpen zo hard als steen. Maar niet alleen objecten, ook mensen geven bepaalde vibraties af en hebben zodoende een energieveld om zich heen. Via dit veld – ook wel aura genoemd – sta je in contact met je omgeving.

3 tips voor een schone aura

Je bent je er misschien niet altijd van bewust, maar energetisch ben je verbonden met alles en iedereen in je omgeving. Er vindt een constante uitwisseling plaats waarbij je aura een rol speelt als drager van jouw eigen persoonlijke informatie én als ontvanger van informatie van anderen. In feite word je de hele dag door gespamd door energieën uit je omgeving. En als je hooggevoelig bent kun je daar veel last van hebben.

Energiekoord

Maar ook als je niet hooggevoelig bent kunnen vreemde energieën je aura vervuilen. Bijvoorbeeld als je even niet lekker in je vel zit of erg moe bent. Het is voor mensen met een tekort aan levenskracht dan makkelijker om energie uit jouw energieveld te vervuilen of zelfs af te tappen. Als je contact maakt met mensen ontstaat er namelijk altijd een ‘energiekoord’ en vindt er een uitwisseling plaats tussen velden. En die hoeft dus lang niet altijd positief te zijn…

3 tips

Gelukkig zijn er allerlei manieren om jezelf en je aura energetisch te beschermen en reinigen. Kies vooral voor een manier die bij jou past. Wat voor de één werkt kan voor de ander nul komma nul effect hebben.

1) Draag een beschermde steen

Zwarte toermalijn is misschien geen hele mooie edelsteen, maar als het gaat om energetische bescherming is deze steen je beste bodyguard. Toermalijn werkt namelijk aardend en beschermend. De steen vormt een beschermend schild om je lichaam en buigt negatieve energie af. Dringt er toch negatieve energie binnen? Dan wordt deze per direct afgevoerd in de aarde. Je kunt de steen bij je dragen, maar wat je ook kunt doen is edelsteenwater maken. Leg de zwarte tourmalijn in  een karaf met water. Laat het water een paar uur ‘trekken’ en giet het water vervolgens in een plantenspuit. Je kunt hiermee je eigen energieveld reinigen, maar ook je hele huis.

2) Luister naar een beschermende mantra

Voel je je kwetsbaar, maar moet je vandaag toch onder de mensen komen? Luister voordat je de deur uit gaat dan naar een beschermende mantra. Dat hoeft niet langer te duren dan een paar minuten. Ik ben alles behalve een expert op het gebied van mantra’s maar vind Narashima van Deva Premal prettig om naar te luisteren (voor meezingen ben ik een tikkeltje te nuchter;-)). Deze mantra helpt mij er aan herinneren dat bescherming niet hoeft te betekenen dat je een stenen muur optrekt. Bescherming van je energieveld kan ook zacht zijn. Visualiseer dat je je afsluit als een lotusbloem die haar blaadjes intrekt voor de nacht.

3) Visualiseer

Visualiseren is een krachtige manier om je aura te reinigen van alles dat er niet in thuis hoort. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van krachtige visualisaties:

  • stel jezelf voor onder een witte waterval die alles wat niet van jou is wegspoelt
  • stel je voor dat je met je voeten in de aarde staat die alles liefdevol opneemt wat niet van jou is
  • visualiseer engelen om je heen die je aura liefdevol schoonmaken
  • wanneer je in bad zit of onder de douche staat, was jezelf dan met de intentie ook je aura schoon te spoelen

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Bron: Pepine van den Berg – Natuurgeneeskundig energetisch therapeut| 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Dr. Hauschka Winactie
Laat hieronder je gegevens achter om kans te maken op één van de 350 producten!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link