Een dampende kom met comfortnoedels: soms is dat alles wat je nodig hebt naar een lange dag zwoegen of niks doen. Idealiter heb je die in een mum van tijd in elkaar gedraaid. Met het kookboek “Makkelijke Noedels” zit je sowieso goed. Het boek staat vol met recepten waarmee je binnen 10, 20 of 30 minuten makkelijke, slierterige gerechten op tafel tovert, zónder in te leveren op smaak. Alle recepten zijn op basis van diverse kant-en-klare noedels en geïnspireerd op de ingrediënten, technieken en smaken uit Oost- en Zuidoost-Azië. Kook je mee?
Recept: kleurrijke Thaise kokoscurry-noedels
Pippa over het recept: “Ik ben gek op de frisse, heldere, zure, pittige smaken van de Thaise keuken en dit is mijn knipoog naar Thais eten. Als ik doordeweeks snel en makkelijk wil koken, is een bakje Thaise currypasta in de koelkast vinden altijd een opluchting. Heb je geen restje kip, dan kun je ook garnalen uit de vriezer of inktvisringen gebruiken. Je kunt dit ook vegan maken: zorg ervoor dat de currypasta vegan is en gebruik dunne, gele noedels die geen ei bevatten.”
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 eetlepel neutrale olie
- 2 eetlepels Thaise rode of groene currypasta
- 200 ml kippen- of groentebouillon
- 2 eetlepels vissaus of sojasaus
- 2 theelepels lichte basterdsuiker
- 400 ml kokosmelk
- 2 nestjes gedroogde eiernoedels of gele noedels
- 1 kleine courgette
- 1 handvol taugé
- 1 hand restje gebraden kip of 6 tofuballetjes, gehalveerd
- 1 kleine handvol koriander, grof gesneden
- 1⁄2 rode ui, in dunne halvemaantjes
- 1 grote rode chilipeper, fijngesneden
- Sap van 1 limoen
Bereidingswijze
- Verhit de neutrale olie in een grote pan op matig vuur. Bak de currypasta 30 seconden tot 1 minuut, tot hij geurt. Roer de bouillon, vissaus en suiker erdoor. Proef en pas eventueel de smaak aan. Schenk de kokosmelk erbij en breng langzaam aan de kook.
- Kook intussen in een andere pan de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de courgette met een dunschiller in dunne linten. Laat de courgettelinten, taugé en kip in de hete bouillon vallen en kook 1 tot 2 minuten mee.
- Verdeel de noedels, groenten en kip over twee kommen. Schenk de bouillon erover en garneer met de koriander, rode ui, chilipeper en wat limoensap.