Een beauty is de knolselderij misschien niet, maar deze groente verdient absoluut een ereplekje in jouw keuken. Je kunt ‘m stomen, roerbakken, rauw eten in een salade en er heerlijke soepen van maken. Wij zijn dol op de romige knolselderijsoep uit het nieuwe kookboek So Simple van Rens Kroes. Dit is het recept voor deze gezonde soep die je binnen een handomdraai op tafel tovert.
Recept van Rens Kroes: romige knolselderijsoep bomvol vitamine C
Rens Kroes is pionier van de food & lifestyle-influencers en een van de eerste foodbloggers en -vloggers die zich focust op Powerfood: onbewerkte producten met hoge voedingswaarden. In haar nieuwste kookboek So Simple deelt ze maar liefst 88 eenvoudige, voedzame en toch verrassende lunch- en avondmaaltijden voor iedereen, van klein tot groot. De ingrediënten zijn gezond, smaakvol en makkelijk te verkrijgen. Sterker nog, veel heb je waarschijnlijk al klaarliggen in de voorraadkast. Bewustwording over wat je in je mond stopt vindt Rens belangrijk, dus staan er onder ieder recept originele feitjes over een ingrediënt. Een must have voor in je keuken!
Recept voor romige knolselderijsoep
Rens: ‘Knolselderij verdient het niet om vergeten te worden! Het is een vitamine C-bom, dus geweldig voor je weerstand. En hij zorgt dat je ijzer opneemt: belangrijk voor de aanmaak van rode bloedcellen.’
Ingrediënten
- 2 middelgrote uien
- 2 teentjes knoflook
- 600 gram knolselderij
- 250 gram zoete aardappelen
- 500 gram bloemkool
- 200 gram champignons
- 1,2 liter (vegan) bouillon
- 400 milliliter kokosmelk
- 1/2 theelepel kardemompoeder
- 1 eetlepel tamari
- 25 gram bieslook
- 15 gram gedroogde tomaten, uit pot
- zeezout en zwarte peper naar wens
- olie om in te bakken
Optie: 150 gram gekookte wilde rijst of basmatirijst
Zo maak je het
- Pel de ui en knoflook, schil de knolselderij en zoete aardappelen en snijd de bloemkool en champignons in kleine stukjes.
- Bak de ui, knoflook en knolselderij in een grote pan met wat olie 10 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de bouillon, kokosmelk, zoete aardappel, bloemkool en de kardemom toe en roer door elkaar.
- Breng het mengsel aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken of totdat de knolselderij gaar is. Bak ondertussen de champignons met de tamari en wat olie in een kleine koekenpan goudbruin.
- Knip de bieslook in kleine stukjes.
- Mix de soep samen met de gedroogde tomaatjes in een blender of gebruik een staafmixer. Breng op smaak met wat zeezout en zwarte peper.
- Voeg tot slot de champignons toe met eventueel de rijst en bestrooi de soep met knoflook.
Rens Kroes, So Simple, €33, verkrijgbaar via Bol.com.
Lunchbox – geïsoleerd en duurzaam (700 ml)
Met deze stijlvolle lunchbox is een warme maaltijd altijd dichtbij. Soep, curry’s of een lekkere dahl: je neemt het gemakkelijk mee in deze 700 ml lunchbox. Dankzij het dubbelwandige en vacuüm-isolatiesysteem blijft je eten maar liefst 6 uur warm én 7 uur koud. Want ook smoothiebowls en yoghurt kun je er in bewaren. Lekvrij en eenvoudig in vervoer wegens de draagriem. De roestvrijstalen binnen- en buitenkant zijn vrij van BPA en ftalaten waardoor deze ecologisch verantwoorde lunchbox een leven lang meegaat. Verkrijgbaar in de Holistik Shop €34.95