Wij kennen serieus bijna niemand die lasagne niet lust. Toevallig bestelden we vrijdag bij Jackson Dubois een heerlijke vegan variant. Toen dit nieuwe kookboek met de alles dekkende titel ‘Lasagne’ de redactie vorige week bereikte, hebben we snel onze twee favoriete recepten uitgekozen om met je te delen. Heerlijk home-made comfort food voor op een herfstige dag.
Recept Groene Groenten Lasagne: traditioneel comfort food met een twist
Bereidingstijd 25 minuten
Oventijd 20-25 minuten
Benodigdheden: ovenschaal van 40 x 20 cm
Ingrediënten
12 lasagnebladen
200 ml groentebouillon olijfolie
3 lente-uitjes, gesnipperd
3 knoflooktenen, fijngehakt
500 g groene asperges
400 g verse doperwten, gedopt
250 g tuinbonen, gedopt zout & peper
blaadjes van 1/2 bosje munt, fijngesneden
300 ml slagroom
250 g hüttenkäse
250 g roomkaas (bijvoorbeeld Mon Chou) de geraspte schil
van citroen
100 g geraspte Parmezaanse kaas
En zo maak je de lasagne
Verwarm in een pan de bouillon. Giet 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en laat de lente-ui en de knoflook hierin warm worden. Snijd de asperges in stukjes van 2 cm en houd de punten apart. Voeg de asperges, de doperwten en de tuinbonen bij het knoflookuimengsel, breng op smaak met zout en peper en giet de bouillon erbij. Laat zonder deksel zachtjes koken.
Meng de munt met de room, de hüttenkäse en de roomkaas. Voeg de citroenrasp toe en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 160 °C. Giet 1 theelepel olijfolie op de bodem van de ovenschaal. Leg 3 lasagnebladen naast elkaar. Wissel dan de volgende laagjes af: groene groenten, lasagnebladen, Parmezaanse kaas en munt-roommengsel. Herhaal deze handelingen en eindig met de achtergehouden aspergepunten en een laagje munt-roommengsel. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en zet de schaal 20-25 minuten in de oven of 15 minuten onder de grill.
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!
Lasagne, Sandra Mahut, Becht, €9,95