Een plantaardige lasagne die niet onder doet voor de traditionele variant. Wij vonden dit recept van Living the Green Life en waren om. Want deze voedzame vegan lasagne staat binnen no time op tafel en smaakt verrukkelijk.
Vegan recept: lasagne met linzen, vegan cheese en groene asperges
Een veelvoorkomende vraag als het gaat om plantaardig eten is: en de eiwitten dan? Bij deze lasagne hoef je je daar niet druk over te maken. In plaats van vlees is de lasagne gevuld met linzen, die naast eiwitten ook veel vezels bevatten (wel 4 keer zo veel als zilvervliesrijst). Linzen bevatten ook nog eens ijzer, magnesium, foliumzuur en een aantal B-vitamines. Samen met de groene asperges – een bron van vitamines A, C, E en K – zijn ze de echte health stars van dit recept. Comfort food dat ook nog eens goed is voor je gezondheid!
Recept voor de vegan lasagne
Ingrediënten vegan lasagne voor 6 personen
Rode saus
2 x rode ui
2 blikken tomatenblokjes
3 el gedroogde oregano
2 blikken bruine linzen
Bechamelsaus
4 el kokosolie
4 el bloem
6 el edelgistvlokken
750 ml amandelmelk
Verder
1 pakje vegan verse lasagne bladen
100 g groene asperges
1 handjevol spinazie
1 pakje Fermentino Fermè Paprika (verkrijgbaar bij Ekoplaza, of gebruik een andere vegan kaas op basis van chashewnoten)
Bereidingswijze vegan lasagne
1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
2. Snipper de ui en bak samen met de rest van de ingrediënten voor de rode saus in de koekenpan. Kook dit vijf minuten.
3. Smelt ondertussen de kokosolie in een steelpan op laag vuur en roer de bloem en edelgistvlokken erdoor. Voeg de amandelmelk beetje bij beetje toe tot je de gewenste dikte voor de bechamelsaus hebt.
4. Bedek de bodem van een ovenschaal met een beetje rode saus, leg de lasagnebladen erop, smeer in met de bechamelsaus en herhaal de laagjes met de rode saus, lasagnebladen en bechamelsaus tot ze op zijn.
5. Snijd de helft van Fermentino Fermè Paprika in kleine blokjes en verdeel over de bechamelsaus.
6. Druk de groene asperges in de saus en verdeel de spinazie erover. Bak de lasagne in 30 minuten in het midden van de oven gaar.
7. Verdeel tot slot de andere helft van de Fermè Paprika over de lasagne. Enjoy!
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!