Er gaat niets boven een voedzame maaltijd uit de oven. Daarom dit kleurrijke recept van Chickslovefood, voor spicy tempeh en knapperige bloemkool. Deze maaltijd zit vol met plantaardige eiwitten (en probiotica!) uit de tempeh, complexe koolhydraten van de zoete aardappel en natuurlijk een flinke dosis vitamines en mineralen. Je hebt er maar één ovenplaat voor nodig, dat scheelt weer afwas 😉 Duik je mee de keuken in?
Recept: spicy tempeh en crunchy bloemkool uit de oven
Dit supersimpele maar heerlijke recept komt uit het tiende (!) Everything you need kookboek van Chickslovefood. Deze dikke kookbijbel bevat in 12 hoofdstukken ál het lekkers dat Chickslovefood te bieden heeft. Van Skinny Six reuzeloempia’s tot Sinner Sunday chocolate chip tiramisu. En van de must have basisrecepten die je gewoon in je kookrepertoire moet hebben (denk aan hummus of pesto) tot makkelijke verjaardagshapjes of knallers die je serveert als je visite hebt. Kortom: als je dit boek hebt kun je, op welk moment dan ook, zorgeloos in de keuken staan. En dat is precies wat we nodig hebben in deze tijd.
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g bloemkool
- 400 g zoete aardappel
- 1 el komijnpoeder
- 250 g tempeh
- 2 el sambal
- 1 el Griekse yoghurt
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de bloemkool in roosjes en de zoete aardappel in blokjes.
- Meng de bloemkoolroosjes met het komijnpoeder en leg ze op de bakplaat. Leg daarnaast de zoete aardappel en besprenkel beiden met olie, peper en zout.
- Bak de bloemkool en de zoete aardappel zo’n 15 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de tempeh in reepjes en meng ze met de sambal en 2 eetlepels olie. Zorg dat alle kanten bedekt zijn.
- Leg de tempeh bij de bloemkool en de zoete aardappel op de bakplaat en bak het geheel in nog zo’n 20 minuten gaar. Draai de tempeh, de bloemkool en de zoete aardappel halverwege een keer om.
- Breng de Griekse yoghurt op smaak met een snuf peper en zout.
- Haal de bakplaat uit de oven, verdeel alles over twee borden en maak af met de Griekse yoghurt.