Verlopen – Mercer brengt sneaker uit gemaakt van bijzonder vegan materiaal

Holy Crap
mercer

Holistik
16.02.2021

Als je het ons vraagt is een veelzijdige duurzame sneaker een essentieel onderdeel van elke garderobe. Helemaal fijn als ze zó lekker lopen dat je er met gemak die 10.000 stappen per dag op zet… Deze week mogen wij een paar W3RD (spreek uit als weird) sneakers van Mercer weggeven. Ze hebben een fris en stoer design en zijn bovendien gemaakt van bijzondere en duurzame materialen, waaronder wijnleer en algen. Doe jij mee?

Mercer brengt sneaker uit gemaakt van bijzonder vegan materiaal

Mercer Amsterdam is een high-end sneakerlabel opgericht door de Nederlandse ontwerper Pim Dressen. Het merk is vernoemd naar Mercer Street in New York, waar Pim op zijn 10e zijn eerste paar sneakers kocht. Mercer werd beroemd door een samenwerking met NASA, en creëerde samen met Piñatex de eerste duurzame sneaker gemaakt van ananasleer (!). Beroemde namen zoals Future, de Hadid zusjes, Lady GaGa en Chadwick Boseman zijn ook al afgevinkt op het lijstje van bijzondere samenwerkingen. In de 7 jaar sinds de oprichting van Mercer heeft het label zich dus een weg gebaand naar het wereldtoneel. De drijvende kracht achter die reis? De missie om het grote publiek te laten zien dat sneakers stijlvol, high-end én duurzaam tegelijk kunnen zijn.

W3RD sneaker gemaakt van wijnleer

mercerAlle sneakers van Mercer zijn uitsluitend van duurzame materialen gemaakt en worden eerlijk geproduceerd in familiefabrieken in Portugal en Italië. De nieuwste toevoeging aan de collectie innovatieve creaties is de wijnleren W3RD sneaker. Het wijnleer wordt in samenwerking met het Italiaanse Vegea gemaakt van de restwaarden van de Italiaanse wijnproductie. Het materiaal is 100% vegan, soepel, duurzaam en recyclebaar. De zolen van de W3RD sneaker zijn gemaakt van algen en het mesh is afkomstig van gerecyclede PET-flessen. In samenwerking met FastFeedGrinded zorgt Mercer er bovendien voor dat oude sneakers worden verzameld, gerecycled en verwerkt tot onder andere nieuwe fashion items en vloeren.

Maak kans: W3RD Sneakers t.w.v. €260

Wil jij kans maken op dit paar stoere, duurzame sneakers? Dan vragen we je om het volgende te doen:

1. Volg @holistiknl, @evelynvanhasselt, @karlijn_visser en @merceramsterdam op Instagram
2. Vul hieronder je gegevens in en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief (als je dat niet al gedaan hebt)

  Je naam*

  Je e-mailadres*

  We zullen je wekelijks onze nieuwsbrief met populaire artikelen sturen en incidenteel een e-mail met een leuke aanbieding.

  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze (privacyverklaring)

  Binnen een week krijg je te horen of je hebt gewonnen. Succes!

  Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

  Gerelateerde artikelen

  NIEUWSBRIEF
  We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
  INSCHRIJVEN
  close-link
  Gratis Video's
  Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
  INSCHRIJVEN
  close-link
  NIEUWSBRIEF
  We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
  INSCHRIJVEN
  close-link
  Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.