Ons hart doet pijn als we denken aan al die bevlogen horecaondernemers, die vanwege de tweede coronagolf wederom hun zaken hebben moeten sluiten. Een plek waar wij al jaren wekelijks komen voor de lekkerste salades, soepen en warme bowls is SLA. Om hen te supporten een fijne tip voor iedereen die ook dol is op gezond en makkelijk eten. Want als je nu bestelt via ilovesla.com (check de button rechts bovenin), ontvang je 10% korting op je hele bestelling met code SLAHOME. Je bestelt dus online, rekent af en pikt je healthy foodiebag op op een tijdstip en locatie naar keuze. Om vast in de stemming te komen dit recept, uiteraard uit de keuken van de beroemdste saladebar van Nederland.
Verwarmend vegan recept: geroosterde zoete aardappel met kaneel, cayennepeper & honing
Dit simpele, voedzame gerecht is perfect als toevoeging aan een salade. Met kikkererwten, komkommer en een frisse yoghurt-tahindressing bijvoorbeeld. Of combineer het op koude dagen met andere geroosterde herfstgroenten zoals bloemkool, pastinaak en pompoen.
Ingrediënten voor 4 personen
4 grote zoete aardappels
50 ml zonnebloemolie
1 el kaneel
1/4 tl cayennepeper
2 el honing
1 el komijnzaad
Bereidingswijze geroosterde zoete aardappel met
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de zoete aardappels goed, snijd ze in de lengte doormidden en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.
- Meng de zonnebloemolie, kaneel, cayennepeper, honing en het komijnzaad in een kommetje en schenk dit over de snijkant van de zoete aardappels. Gebruik je handen of een kwastje om ervoor te zorgen dat het hele oppervlak van de zoete aardappels bedekt is.
- Bak de zoete aardappels 25-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Ze zijn klaar wanneer ze zacht zijn en een mooi goudbruin randje hebben gekregen.