Wees eerlijk: wat is fijner dan wakker worden met de geur van verse wafels? En dat ze dan nog gezond zijn ook? Deze healthy wafels uit het kookboek De Gelukspiramide van Amber Albarda en Cathelijne Wildervanck zijn zó lekker dat je je afvraagt waarom je de originele suikerrijke variant ooit hebt gegeten. Een heerlijke traktatie op de zondagochtend of gewoon zomaar tussendoor… Doe er een lepel kokosyoghurt, kokosrasp, vers fruit en nootjes als toppings bij en deze heerlijke wafels zijn helemaal compleet.
Recept: heerlijk wakker worden met gezonde wafels
Het motto van het kookboek is niet voor niets: ‘voor een energiek leven zonder gezanik en gezeur’. De Gelukspiramide gaat namelijk naast letterlijke voeding (wat stop je in je mond) ook over de spreekwoordelijke “wat haal je je in je hoofd?”. Met andere woorden: Wat doen mensen, je voeding, je slaap en de keuzes die je maakt allemaal met jou, in positieve en minder positieve zin? Kortom, hoe zit jouw Gelukspiramide in elkaar? Aan de hand van praktische oefeningen, makkelijk toepasbare tips en smakelijke recepten nemen Amber en Cathelijne Wildervank je mee in hun kennis en ervaring om uiteindelijk je brein te (her)ontdekken en je lijf een energieboost te geven.
Goed voor je bloedsuikerspiegel
Wij mogen een exclusief recept uit het boek met jullie delen. Omdat wij wafels heel lekker vinden, maar ze vaak bomvol suikers zitten, zijn wij helemaal blij met dit recept voor deze gezonde variant op de wafels. Dankzij de toegevoegde eiwitten en vetten zijn deze wafels namelijk veel beter voor je bloedsuikerspiegel. Bak je met ons mee?
Deze ingrediënten heb je nodig
- 100 g boekweitmeel
- 100 g amandelmeel
- 50 g kokosrasp
- 2 tl bakpoeder
- 2 eieren (vegan: 2 el lijnzaad met 4 el water)
- 1 tl vanille extract
- 1 rijpe banaan
- 3 el amandelpasta
- 3 el ahornsiroop
- 250 ml kokosrijstmelk of andere plantaardige melk
Zo maak je de gezonde wafels
- Zet het wafelapparaat aan. Doe alle ingredienten in een grote blenderkan en vermaal tot een glad beslag. Is je beslag iets te dik? Voeg dan nog een scheutje melk (of water) toe.
- Giet het beslag direct uit de blenderkan in je wafelijzer en gebruik genoeg beslag om de ijzers gelijkmatig te bedekken.
- Bak de wafels vervolgens mooi bruin en serveer met toppings naar keuze. Enjoy! 🙂
Heb je geen wafelijzer? Geen punt! Je kunt het beslag ook prima gebruiken voor pannenkoeken.