Recept uit Easy Vegan: verwarmende zoete aardappelstoof

by Holistik 08.09.2017

Overweeg je om (wat vaker) plantaardig te eten? Dan hebben we het perfecte kookboek voor jou: Easy Vegan. Deze fonkelnieuwe kitchenbible is geschreven door Sanne van Rooij van Living the green life en Beauty Blends. In Easy Vegan laat ze je zien hoe je met een plantbased lifestyle heerlijk en healthy kunt eten, waar, met wie of hoe druk je ook bent. En geloof ons: zelfs de grootste carnivoor valt als een blok voor de recepten van Sanne!

Recept uit Easy Vegan: verwarmende zoete aardappelstoof

Het kookboek Easy Vegan staat vol met zogenaamde 24/7 recepten: van ontbijt en lunch tot diner en snelle snacks. Ook vind je in Easy Vegan allerlei slimme on-the-go tips die het makkelijk maken om een plantaardige manier van eten te integreren in een druk bestaan. Het leuke aan Sanne is dat ze niet alleen ontzettend goed kan koken, maar ook precies weet hoe je een gerecht zo mooi mogelijk presenteert. Werkelijk élk recept in Easy Vegan staat garant voor Instahipness. Kijk maar eens naar de zoete aardappelstoofpot. Perfect voor een lazy sunday! Het recept vind je hieronder.

Zoete aardappelstoofpot

zoete aardappelstoofpotWarme, voedzame en snelle recepten zijn echt key wanneer het buiten kouder wordt. Deze stoofpot laat je huis heerlijk ruiken en is zó klaar. Je kunt de groenten telkens afwisselen en ook de granen hoeven niet elke keer hetzelfde te zijn. Je zult niet snel uitgekeken raken op dit recept!

Ingrediënten voor 4 personen

3 middelgrote zoete aardappels
1 paprika
1 winterwortel
1 rode ui
4 teentjes knoflook
2 el kokosolie
2 tl kurkuma, gemalen
2 tl komijn, gemalen
snuf chilipoeder of chilivlokken
50 g tomatenpuree
400 ml kokosmelk
400 g tomaten in blik
400 g rode linzen
300 g zilvervliesrijst of quinoa
400 gram kikkererwten, uitgelekt
4 el appelciderazijn
5 grote handen bladspinazie

Tools
keukenmachine of staafmixer
soeppan

Allergenen
vegan, glutenvrij, sojabrij, notenbrij, olievrij

Zo maak je de stoofpot

Schil de zoete aardappels en snijd in kleine stukken. Kook ze in 10 minuten beetgaar. Snijd de paprika, winterwortel, ui en knoflook in kleine stukjes.

Verwarm in een grote pan de kokosolie. Fruit de ui, knoflook, kurkuma, komijn en chilipoeder twee minuten, voeg daarna de tomatenpuree toe. Roer goed door elkaar. Giet de kokosmelk en tomatenblokjes erbij gevolgd door paprika, winterwortel, rode linzen en zoete aardappel. Breng je stoofpot aan de kook, wanneer deze kookt zet je het vuur laag en laat je hem nog een halfuur op laag vuur staan.

Kook de rijst of quinoa volgens de instructies op de verpakking. Doe de kikkererwten en azijn bij de stoof, roer en serveer met de zilvervliesrijst en verse bladspinazie.

Easy Vegan boek

Het kookboek Easy Vegan is verkrijgbaar vanaf 26 september en kost €20. Je kunt nu al een exemplaar reserveren via Bol.com.

easy vegan

Foto credits: © On A Hazy Morning & Marilyn Bartman.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN