Recept uit Easy Vegan: Sanne’s beroemde bountytaart

by Natalja De Vos 26.09.2017

We hebben er even op moeten wachten, maar vanaf vandaag ligt Easy Vegan dan eindelijk in de winkel. Deze fonkelnieuwe kitchenbible is geschreven door Sanne van Rooij van Living the green life. In Easy Vegan laat ze je zien hoe je met een plantbased lifestyle alles behalve saai en eenzijdig is. Kijk maar eens naar Sanne’s paradepaardje: de bountytaart. 

Recept uit Easy Vegan: Sanne’s beroemde bountytaart

Van chocolade en kokos kun je de lekkerste dingen maken. Denk bijvoorbeeld aan een bountysmoothie, bountyreepjes of een bountytaart. De laatste is één van Sanne’s paradepaardjes en wij begrijpen wel waarom. Deze taart is zó lekker dat iedereen die er van eet ineens toch wel een beetje enthousiast wordt over  plantaardig eten. Want: ‘Hé, als dit vegan is, dan zal de rest ook wel meevallen!’ Krijg je vrienden of familie te eten en wil je ze iets echt speciaals voorzetten? Met deze bountytaart steel jij geheid de show. Voor de bodem gebruik je dadels en dat is goed nieuws want wist je dat dadels rijk zijn aan ijzer, magnesium en kalium? Daarnaast zitten ze bomvol vitamine B6 (een stofje dat je hersenfuncties verbetert) en vitamine C. Lang niet verkeerd voor een stuk taart toch;-)?

BEREIDINGSTIJD 20 MINUTEN – WACHTTIJD 1 NACHT

Ingrediënten voor 8 personen
200 g dadels
125 g walnoten
125 g kokosrasp
125 g cashewnoten
400 ml volle kokosmelk
2 el kokosolie
2 el ahornsiroop
150 g pure chocolade

Tools
Keukenmachine

Allergenen
vegan
raw
glutenvrij
sojavrij

Zo maak je deze bounty beauty

Doe de dadels, walnoten en 75 gram kokosrasp in je keukenmachine en mix tot alles aan elkaar plakt. Druk dit in het bakblik en zet in de koelkast.

Kook de cashewnoten 10 minuten tot ze zacht zijn en doe deze, samen met 200 ml kokosmelk, kokosolie, de overige 50 gram kokosrasp en ahornsiroop in de keukenmachine. Maal alles fijn. Schep dit op de bodem van de kokostaart en zet weer terug in de koelkast.

Giet de overige 200 ml kokosmelk in een steelpannetje en verwarm. Breek de stukjes chocolade en roer deze door de kokosmelk. Roer tot ze helemaal zijn gesmolten. Giet over de kokoslaag van de bountytaart en zet deze een nachtje in de koelkast.

Spring uit bed, ontbijt met een stuk taart en bewaar de andere 7 stukken voor vanavond;-)

Easy Vegan boek

Het kookboek Easy Vegan is vanaf vandaag verkrijgbaar via Bol.com en kost €20.

easy vegan

Foto credits: © On A Hazy Morning & Marilyn Bartman.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN