Veganuary recept: vegan ravioli met kaas-walnotenvulling en gebakken paddenstoelen

Recipes
vegan ravioli veganuary
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
04.01.2021

Vanuit de UK is #Veganuary over gewaaid. Ben je in the game, dan betekent dit dat je in januari volledig plantaardig eet. Sinds 2014 hebben meer dan 1 miljoen mensen in 192 verschillende landen meegedaan aan deze challenge. Iets voor jou? Je maakt Moeder Aarde er in elk geval heel blij mee. Dit heerlijke recept voor huisgemaakte vegan ravioli geeft je een vliegende start. 

Veganuary recept: vegan ravioli met kaas-walnotenvulling en gebakken paddenstoelen

Veganuary is een nonprofit organisatie die mensen wereldwijd aanmoedigt om in januari (en daarna!) plantaardig te eten. Inmiddels hebben talloze toffe partners zich aangesloten; van supermarkten tot restaurants en merken zoals Flora Plant en Violife. Als je mee wilt doen aan de 31-day challenge word je aangespoord om je hier in te schrijven, zodat je via de mail geïnspireerd en gemotiveerd blijft met fijne recepten en handige tips. Is 31 dagen volledig plantaardig eten wat hoog gegrepen voor je? Begin dan vooral klein. Bijvoorbeeld met deze rijkgevulde vegan ravioli.

Recept voor vegan ravioli

vegan ravioli veganuary

Ingrediënten voor 4 personen

350 g gemengde paddenstoelen
200 g Violife Grated Mozzarella (te koop bij onder andere Albert Heijn)
200 g bloem voor verse pasta (liefst 00 bloem)
125 g Flora Plant ongezouten (te koop bij de meeste supermarkten)
200 g walnoten
50 g kikkererwtenmeel
10 g salie
10 g peterselie
1 teentje knoflook
10 g dragon
1 tl citroenrasp
100 ml water
1 el olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze vegan ravioli

  1. Doe de 00-bloem en het kikkererwtenmeel in een kom, meng het mengsel kort door elkaar en maak een kuiltje in het midden. Giet de olijfolie en het water in het kuiltje en breng het mengsel langzaam met je handen samen. Haal het beginnende deeg uit de kom, verplaats dit naar een aanrechtblad en kneed 5 minuten tot een stevig deeg. Rol het deeg tot een bal, verpak dit in plasticfolie en leg gedurende 10 minuten in de koelkast.
  2. Maak ondertussen de vulling. Hak 250 gram walnoten grof in de keukenmachine. Verplaats de gehakte walnoten naar een kom en voeg hier 150 gram vegan mozzarella aan toe. Hak de overige walnoten grof en zet apart als garnering.
  3. Haal het pastadeeg uit de koelkast en verdeel dit in vier stukken. Haal alle stukken deeg langzaam en voorzichtig door de pastamachine. Begin op de breedste stand en werk naar de smalste stand toe totdat je dunne lappen pasta overhoudt. Leg het uitgerolde pastadeeg op een met bloem bestoven aanrecht en snijd hier wanneer dit nodig is, repen van 10 centimeter breed van.
  4. Verdeel vervolgens de vulling over een van de deegstroken in hoopjes van 1 eetlepel die ongeveer 2 centimeter uit elkaar liggen. Leg hier vervolgens een nieuwe deegstrook op. Druk met je vingers voorzichtig het deeg over de vulling en zorg ervoor dat er geen lucht meer in het deeg zit. Gebruik vervolgens een raviolivormpje of glas om de ravioli een voor een uit te steken. Herhaal deze stap bij alle deegstroken.
  5. Haal de overgebleven deeg afsnijdsels nog een keer op dezelfde manier door de pastamachine en herhaal stap 4 totdat het deeg en de vulling op zijn.
  6. Is het deeg en/of de vulling op? Tijd om de ravioli te koken. Verhit water in een ruime pan en voeg hier een snufje zout aan toe. Kook de ravioli per 5 stuks in de pan met kokend water, haal ze uit de pan wanneer ze boven komen drijven en bewaar ze op een bord. Herhaal deze stap tot alle ravioli gaar zijn.
  7. Terwijl je wacht tot de ravioli gaar zijn, snijd of scheur de paddenstoelen in stukken, verhit een koekenpan en bak de paddenstoelen 3-4 minuten op hoge temperatuur totdat ze goudbruin van kleur zijn.
  8. Snijd voor de groene kruidenbotersaus de salie, peterselie en dragon fijn, pers de knoflook en rasp de citroen. Doe Flora Plant in een steelpan en verhit dit op middelhoge temperatuur. Voeg de knoflook, citroenrasp en groene kruiden toe, laat 2-3 minuten mee pruttelen totdat de knoflook goudbruin kleurt en de kruiden beginnen te geuren.
  9. Verdeel de ravioli over vier borden, garneer met gebakken paddenstoelen en de overgebleven vegan mozzarella en verdeel tot slot de groene kruidenbotersaus en overgebleven walnoten over de ravioli met kaas-walnotenvulling. Serveer de ravioli direct. Eet smakelijk!
Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
      Download nu jouw gratis Body Guide mini


        We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.