Niets laat je huis zo lekker ruiken als een zelfgebakken carrot cake. De cake die je met dit recept maakt is ook nog eens vegan én voorzien van een gezonde twist. Want zonder dat je het doorhebt zit er een halve kilo biologische wortels in verwerkt. En de pompoenpitten waar je de cake mee decoreert zijn echte magnesiumbommetjes.
Recept: vegan carrot cake met pompoenpitten
Zin om vandaag iets te bakken wat lekker en gezond is? Dan is dit een recept voor jou. In deze carrot cake zit namelijk een halve kilo wortels verwerkt. In dit knolgewas zitten veel vitamines, waaronder vitamine K. En met vitamine K is iets bijzonders aan de hand. Het is namelijk de enige vitamine met wetenschappelijk bewezen verjongende eigenschappen. Eet dus gerust een flink stuk van deze carrot cake;-).
Je sparkle houden na je 40e?
Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Eef's persoonlijke tipsDownload gratis mini-guide
Recept: vegan carrot cake met pompoenpitten
Begin eerst met:
30 gr gebroken lijnzaad met 85 ml water in een kom te weken.
Alle droge ingrediënten in een kom goed mixen:
400 gr boekweitmeel
5 gr kaneel
1 tl zout
1 tl gember
1,5 tl bakpoeder
1,5 tl baking soda
500 gr geraspte biologische peen
100 gr fijngehakte walnoten
In de blender:
450 gr kokosbloesemsuiker
150 gr zonnebloem olie
3 tl vanille
Het geweekte lijnzaad
Zo maak je de carrot cake
- Mix de inhoud van de blender met de droge ingrediënten.
- Beslag verdelen over 2 springvormen van 20 cm doorsnee.
- Bak ze af in circa 45/50 min in een voorverwarmde oven van 175 graden.
- Laatste 5/10 minuten controleer je het beslag met een mes of het van binnen goed gaar is.
- Komt de mes er schoon uit, dan is het oké. Is het nog ‘nat’, verleng het dan telkens met 5 minuten.
Zo maak je de cremalaag
Zorg ervoor dat je worteltaart goed afgekoeld is. Ondertussen kan je wachten tot je harde plantaardige boter (circa 125 gr) buiten de koelkast zacht is geworden. Eenmaal zacht doe je het in de blender, samen met:
-2 tl vanille extract
-50 ml plantaardige melk
-1 el appel cider
-snufje zout
-50 gr stevia of 50 gr kokosbloesemsuiker
-half uitgeperste biologische citroen
Mocht je crema laag nog teveel naar boter smaken, of een bittere nasmaak hebben van de stevia, dan kan je naar smaak iets meer citroen en vanille extract bij voegen. Laat de gemaakte crema iets uitharden in de koelkast voordat je het gaat uitsmeren tussen de twee helften van de worteltaart en er bovenop. Top de carrotcake af met een pecannoten, pompoenpitten en geniet!
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!